DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LIAA sarunu festivālā LAMPA runās, diskutēs un domās par Latvijas pievilcību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sarunu festivālā LAMPA šogad Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina runāt un diskutēt par Latvijas pievilcību. Latvija ir maza, bet tāpēc šeit viss ir tuvu. Latvijā ir maz iedzīvotāju, bet daudz talantu. Latvijā nav dižu kalnu, bet ir diži prāti. No Latvijas nāk visā pasaulē godāti mūziķi un tikpat daudz godāti kvantu fiziķi.  Meistarība un viedums. Izcili prāti. Augstās tehnoloģijas un pasaules līmeņa uzņēmumi.

Divu dienu garumā, 29. un 30.jūnijā Cēsu pils parkā LIAA teltī diskusijās piedalīsies 37 izcilas Latvijas personības – uzņēmēji, zinātnieki, mākslinieki, filozofi un pārstāvji no valsts pārvaldes, lai 11 unikālās sarunās, diskusijās un radošajās darbnīcās skaidrotu vai un kam Latvija ir pievilcīga.

Kas stiprina pievilkšanās spēku valstij? Vai pievilcību var stratēģiski plānot vai tā veidojas kā māksla – spontāni? Caur sociālo, vides un ekonomisko prizmu sarunā “Latvijas Magnētisma kods” tiks aplūkotas galvenās sastāvdaļas, kuras kopjot un uzlādējot Latvija palielinātu savu pievilcību pārējo pasaules valstu vidū.

Kad latvieši dzīvos līdz 120 gadiem? Diskusijā par to, vai mūsdienu tehnoloģijas dod gana daudz informācijas, lai katrs varētu kļūt par savas veselības uzraugu, piedalīsies zinātnieki ar skatu no medicīnas un sociālantropoloģijas perspektīvas. Par kinomākslas jēgu un nejēdzībām diskutēs Latvijas kino profesionāļi, īpaši pievēršot uzmanību kino vērtībai Latvijas simtgadē.

Uzņēmēju tēmai veltītajās sarunās eksperti diskutēs par to, cik viegli uzņēmējam ir aizstāvēt savas intereses pret valsti un kā valsts nodrošina savu interešu aizstāvību? Kas notur uzņēmējus vai liek viņiem atgriezties ar pasaules pieredzi Latvijā? Kādi mēs esam, lai būvētu biznesu un veidotu savu dzīvi Latvijā?

Ar LIAA piedāvāto sarunu programmu var iepazīties LAMPA mājas lapā: www.festivalslampa.lv

Visām LIAA diskusijām un sarunām tiešraidē varēs sekot līdzi LIAA Facebook kontā: https://www.facebook.com/LIAALatvija/

LIAA dalība sarunu festivālā LAMPA tiek īstenota projekta “Inovāciju motivācijas programma” ietvaros

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI