DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Bērnu slimnīca apvieno abu novietņu infekciju, pediatrijas, neiroloģijas nodaļas un poliklīniku

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca realizē vienu no piecu gadu stratēģijas uzdevumiem, apvienojot “Gaiļezers” un “Torņakalns” novietņu infekciju, pediatrijas, neiroloģijas nodaļas un Konsultatīvo poliklīniku. Sākot ar 2018.gada 2.jūliju,  šo nodaļu pakalpojumi tiks sniegti Vienības gatvē 45, Rīgā, novietnē “Torņakalns”.

Bērnu slimnīca plāno līdz 2022.gadam pilnībā apvienot “Gaiļezers” un “Torņakalns” novietnes, rekonstruējot daļu no ēkām Vienības gatvē 45, lai turpmāk visiem pacientiem spētu vienlīdzīgi nodrošināt medicīnas tehnoloģijas, profesionālu un multidisciplināru komandu pieejamību, kā arī ārstniecībai atbilstošas telpas un vidi. 2018.gada maijā veiksmīgi tika realizēts pirmais projekta posms, apvienojot neonatoloģijas nodaļas.

Bērnu slimnīcas “Torņakalns” novietne jau vairākus gadus piedāvā medicīnisko palīdzību bērniem vairāk nekā 30 profilos. “Torņakalns” novietne ir arī vienīgā vieta Rīgā, uz kuru bērnus nogādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Novietnē “Gaiļezers” darbu pagaidām turpinās Bērnu psihiatrijas klīnika un daļa no Rehabilitācijas klīnikas. Ambulatori pēc iepriekšējā pieraksta tiks nodrošinātas bērnu ķirurga, pediatra, LOR speciālista, rehabilitologa un garīgās veselības speciālistu konsultācijas. Darbu turpinās arī daļa no Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas, tomēr bērni, kuriem būs nepieciešama ārstēšanās slimnīcā, tiks nogādāti Vienības gatvē 45, novietnē “Torņakalns”.

2018.gada jūnijā ir sākta Bērnu psihiatrijas klīnikas, Rehabilitācijas klīnikas un  Ambulatorās daļas ēku projektēšana Vienības gatvē 45, kas ilgs 12 - 14 mēnešus. Jūnijā tika sākta arī Bērnu slimnīcas virtuves pārbūve, kas ilgs 7 mēnešus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI