DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
25. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Kuldīgā darbu sāks ikgadējā glezniecības rezidence

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

28. maijā Kuldīgā savu darbu sāks ikgadējā glezniecības rezidence, kas tiek rīkota, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai (LMA), Kuldīgas novada pašvaldībai un Kuldīgas Mākslinieku rezidencei.

LMA Glezniecības katedras vadītāja Andra Eglīša vadībā līdz 9. jūnijam Kuldīgā strādās sešpadsmit akadēmijas studenti. Šogad plenērā piedalīsies LMA rektors prof. Kristaps Zariņš, prof. Ivars Heinrihsons, porf. Aleksejs Naumovs, lektors Raimonds Kalējs un mākslas zinātnieks Kaspars Vanags. Izstādes “Starp diviem ezeriem” ietvaros studentiem būs iespēja tikties ar mākslinieku Arti Gulbi.

Jau trešo gadu pēc kārtas Kuldīgā būs skatāma arī LMA glezniecības bakalauru diplomdarbu izstāde, kas tiks atvērta 8. jūnijā plkst. 16.00 Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6.

Savukārt 9. jūnijā plkst. 16.00 Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā, Pils ielā 2, apmeklētājiem savas durvis vērs ikgadējā plenēra darbu izstāde. Šī gada izstāde būs veltīta īpaši izvēlētai tēmai.

Kuldīgas mākslinieku rezidence ir kļuvusi par daļu no pilsētas tēla un, ņemot vērā apmeklētāju interesi un pašvaldības atbalstu, profesionālas mākslas pieejamība Kuldīgā ir kļuvusi par rezidences un pašvaldības ilgtermiņa mērķi. Jo īpaši aktuāla ir ilgtermiņa sadarbība ar LMA, ar ko jau kopš 2014.gada turpinās darbs Mākslas un radošā klastera izveidei Kuldīgā.

Klastera ietvaros no 2019./2020.gada darbosies arī LMA filiāle ar starptautisku MA programmu pakalpojumu inovāciju dizaina nozarē. Kādreizējās slimnīcas ēkas Kalpaka ielā 2 un 4 saskaņā ar arhitektes Zaigas Gailes biroja izstrādāto būvprojektu pārtaps par mūsdienīgu izglītības un radošas uzņēmējdarbības inovāciju centru.

Glezniecības rezidence norisinās ar Kuldīgas novada pašvaldības finansiālu atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI