DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Mākslu un kultūras universitāšu sadarbības padomē tiks meklēti risinājumi drošas mācību vides nodrošināšanai

Piektdien, 22. martā, notiks Mākslu un kultūras universitāšu sadarbības padomes pirmā sēde. Reaģējot uz informāciju par iespējamiem seksuālās uzmākšanās gadījumiem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA), padomē tiks uzklausīta JVLMA, LKA un LMA pārstāvju sniegtā informācija par jau veiktajiem pasākumiem drošas mācību vides nodrošināšanai, priekšlikumi tās uzlabošanai un lemts par tālākajiem soļiem.

Padome ir Kultūras ministrijas (KM) konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir sekmēt KM un mākslu un kultūras universitāšu sadarbību stratēģiskos jautājumos, kas saistīti ar mākslu un kultūras universitāšu darbību.

Mākslu un kultūras universitāšu sadarbības padomi vadīs kultūras ministre Agnese Logina; padomes priekšsēdētājas vietnieks - KM valsts sekretāra vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš. Padomē darbosies visu trīs KM augstskolu pārstāvji – augstskolu padomes priekšsēdētāji: Dace Melbārde (LKA), Valts Erenštreits (LMA) un Timurs Tomsons (JVLMA), augstskolu padomes locekļi - Sandis Voldiņš (LKA), Dita Rietuma (LMA) un Artis Sīmanis (JVLMA), rektori Rūta Muktupāvela, Kristaps Zariņš un Guntars Prānis, prorektori – Anda Laķe, Antra Priede un Anda Beitāne, un akadēmijas studentu pašpārvalžu priekšsēdētāji – Elizabete Terēze Antāne (LKA), Agnese Apine (LMA) un Markuss Skraucis (JVLMA), kā arī KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, Kultūrizglītības padomes priekšsēdētāja Barbara Freiberga un Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta RIS 3 vienības vadītājs Edvards Francis Kuks.

Starp Mākslu un kultūras universitāšu padomes uzdevumiem būs KM augstskolu stratēģiskās attīstības perspektīvu izvērtēšana kultūrpolitikas, izglītības un sociālekonomiskās attīstības kontekstā, kultūras un radošo industriju nozarēs un ar tām saistītajās jomās notiekošo procesu analizēšana, problēmu un to iespējamo risinājumu identificēšana. Tāpat plānots, ka padome sadarbosies ar Kultūrizglītības padomi jautājumos, kas saistīti ar pieprasījuma un piedāvājuma veidošanos darba tirgū, sniegs priekšlikumus KM par rīcībpolitikas pasākumiem, kas veicina mākslu un kultūras universitāšu ilgtspējīgu attīstību un mākslu un kultūras universitāšu sadarbību studiju, pētniecības un radošās darbības jautājumos.

Ja padome lems par nepieciešamām izmaiņām normatīvajā regulējumā, tālākās diskusijās par šo tēmu tiks iesaistīta arī Labklājības ministrijas, valdība un Saeima.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI