DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Akadēmisko rakstu krājuma „Latvija un latvieši” atvēršana Rīgas pilī

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 9. maijā, Rīgas pilī tika prezentēts nozīmīgs jaunums Latvijas zinātnē – akadēmisko rakstu krājums „Latvija un latvieši” divos atsevišķos izdevumos latviešu un angļu valodā. Viesus – krājuma autorus, atbalstītājus un Latvijā akreditētos vēstniekus – sveica Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Prezidents pauda pārliecību, ka jaunais izdevums angļu valodā būs iespēja ārzemju lasītājiem objektīvi iepazīt Latvijas vēsturi, kultūru un iedzīvotājus.

Krājuma redkolēģijas priekšsēdētājs akadēmiķis Jānis Stradiņš uzsvēra, ka jaunais izdevums ir būtiski pārstrādāts un papildināts, salīdzinot ar līdzīgu rakstu krājumu, kas iznāca 2013. gadā latviešu valodā. Jaunajā rakstu krājumā iekļauti vadošo Latvijas zinātnieku raksti par dažādām tēmām: Latvijas konstitucionālajiem pamatiem, tautsaimniecību, demogrāfiju, valodu, izglītību un zinātni, kultūru, sportu, kā arī vēsturi.

Valsts prezidente un viena no krājuma autorēm Vaira Vīķe-Freiberga savā uzrunā norādīja, ka jaunais izdevums ir nozīmīgs sasniegums gan Latvijas, gan pasaules sabiedrībai, kurai zināšanas par Latviju ir niecīgas. Šāds fundamentāls izdevums ir iespēja Latvijai parādīt savu nozīmīgumu Eiropā.

Krājuma autorus un klātesošos Latvijā akreditēto vēstnieku vārdā sveica arī diplomātiskā korpusa vecākais, Slovākijas vēstnieks Peters Hatjars. Pasākuma izskaņā autoru vārdā grāmatas tika pasniegtas Valsts prezidentam, atbalstītājiem un klātesošajiem vēstniekiem un vēstniecību pārstāvjiem.

Akadēmisko rakstu krājuma "Latvija un latvieši" prezentācija plašākai publikai norisināsies 23. maijā Latvijas Zinātņu akadēmijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI