DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijas politiskais direktors Andris Pelšs: Latvija turpinās dalīties ES integrācijas pieredzē ar Serbiju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 13. aprīlī Rīgā norisinājās Latvijas un Serbijas Ārlietu ministriju politisko direktoru konsultācijas. No Latvijas puses tās vadīja Andris Pelšs, no Serbijas – Zorans Vujičs (Zoran Vujić). Sarunu gaitā tika izvērtēta līdzšinējā abu valstu sadarbība un iespējas to nākotnē padziļināt.

Viens no galvenajiem sarunu tematiem bija aktuālā situācija Serbijas Eiropas Savienības pievienošanās sarunās. A. Pelšs pauda atbalstu Serbijas un pārējo Rietumbalkānu valstu Eiropas perspektīvai un apliecināja gatavību turpināt dalīties Latvijas ES integrācijas pieredzē ar Serbiju. Tāpat viņš uzsvēra, ka tiks vērtēts valstu individuālais sasniegums un kritēriju izpilde.

Z. Vujičs informēja par paveikto reformu ieviešanā, to vidū arī likuma varas jomā, kas ir būtisks priekšnoteikums veiksmīgai pievienošanās procesa virzībai. Tāpat Serbijas politiskais direktors sniedza ieskatu sadarbībā ar pārējām Rietumbalkānu reģiona valstīm, tostarp Belgradas un Prištinas dialogu. Puses bija vienisprātis, ka labas kaimiņattiecības ir reģiona ilgtermiņa drošības un stabilitātes garants un svarīgs elements Eiropas integrācijas kontekstā. 

Konsultāciju laikā tika pārrunātas arī starptautiskās un drošības politikas aktualitātes – attiecības ar Krieviju, situācija Tuvo Austrumu reģionā un transatlantiskās attiecības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI