DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies ES Ārlietu padomes un ES Vispārējo lietu padomes sanāksmēs Luksemburgā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 16. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā.

Sanāksmē ministri diskutēs par ES–Krievijas attiecībām, īpaši pēc Krievijā notikušajām vēlēšanām un notikumiem Solsberijā.

Tāpat ministri pārrunās aktualitātes Irānā un, gatavojoties 17. maija ES–Rietumbalkānu samitam, diskutēs par Rietumbalkānu valstu Eiropas integrācijas procesu un sadarbību drošības jautājumos.

Padomē plānots diskutēt par situāciju Sīrijā, tostarp ķīmisko ieroču izmantošanu Dumas pilsētā.

Paredzēta arī viedokļu apmaiņa par ES ārējo finansēšanas instrumentu nākotni pēc 2020. gada un Eiropas kaimiņattiecību instrumenta nākotni.

Savukārt 17. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē Luksemburgā. 

Plānots, ka ministri diskutēs par prezidentūras izstrādāto kompromisa priekšlikumu Eiropas Parlamenta Vēlēšanas likumam.

Sanāksmē Eiropas Komisija informēs dalībvalstis par situāciju sarunās ar Poliju par likuma varu, kā arī sadaļā "Citi jautājumi" informēs par ES paplašināšanās pakotni – ziņojumiem par ES kandidātvalstu un potenciālo kandidātvalstu progresu. Plānots, ka Eiropas Komisija pakotni publicēs tajā pašā dienā, 17. aprīlī.

Informācijai

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2018. gada pirmajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Bulgārija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI