DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Atis Sjanīts uzrunā Latviešu Nacionālās Padomes Lielbritānijā gadskārtējā pilnsapulces dalībniekus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
17. un 18. februārī Daugavas Vanagu īpašumā “Straumēni” Lielbritānijā notiek gadskārtējā Latviešu Nacionālās Padomes Lielbritānijā (LNPL) kopsapulce, kuras darbā piedalījās arī speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Atis Sjanīts un Latvijas vēstniece Lielbritānijā Baiba Braže.

Uzrunā vēstnieks Atis Sjanīts atgādināja par to milzīgo darbu, ko padome paveikusi daudzu desmitu gadu garumā, vienojot latviešus Lielbritānijā. Patlaban Lielbritānija ir kļuvusi par valsti ar lielāko Latvijas diasporu pasaulē – pēc aptuvenām aplēsēm Latvijas pilsoņu skaits šajā valstī tuvojas 100 000. Vēstnieks uzsvēra, ka tas neapšaubāmi rada jaunus izaicinājumus un uzdevumus padomes darbā. Ārlietu ministrija atbalsta latviešu pašorganizēšanās procesus, sniedzot konkrētu atbalstu jaunveidojamām latviešu diasporas organizācijām daudzās vietās Lielbritānijā, piemēram, Mansfīldā, Edinburgā, Bristolē, Pīterboro, Ziemeļīrijā un citviet. Taču svarīgi tās piesaistīt arī reģionālo diasporas organizāciju darbam, lai to pārstāvība būtu efektīvāk realizēta Latvijā.

Noslēgumā vēstnieks izteica pateicību Padomes priekšsēdei Lilijai Zobens par ilggadīgo un nesavtīgo darbu latviešu vienošanā Lielbritānijā. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI