DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Pārtikas mazumtirgotāji pauž atbalstu PVN likmes samazināšanai svaigiem augļiem un dārzeņiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija (LPTA), kuras biedri ir Latvijas lielākie mazumtirgotāji Rimi, Maxima un Narvesen, atbalsta Zemkopības ministrijas ierosinājumu samazināt pievienotā vērtības nodokļa (PVN) likmi pārtikai un atsevišķām produktu grupām. Tirgotāji apliecina, ka atbilstoši PVN kritumam tiks samazinātas arī preču cenas veikalu plauktos.

"Latvijas pārtikas mazumtirgotāji viennozīmīgi atbalsta ieceri samazināt PVN nodokļa likmes svaigiem dārzeņiem un augļiem. Pašlaik Latvijā tiek ievests liels apjoms nezināmas izcelsmes svaigu dārzeņu un augļu, kas mazumtirdzniecībā tiek pārdoti, nemaksājot PVN. Kā apliecinājuši pašmāju augļu un dārzeņu ražotāji, samazinot PVN likmi svaigiem dārzeņiem un augļiem, saruks valstī nelikumīgi ievesto produktu apjoms un secīgi arī ēnu ekonomikas īpatsvars nozarē," skaidro LPTA izpilddirektors Noris Krūzītis.

Atbalstot diferencētas PVN likmes piemērošanu pārtikai un tās atsevišķām produktu grupām, LPTA biedri Zemkopības ministrijai vairākkārt norādījuši, ka  PVN likmes izmaiņu gadījumā svaigu augļu un dārzeņu cenas proporcionāli tiks samazinātas arī veikalu plauktos. Līdzīgi kā 2012. gadā, arī šobrīd Rimi, Maxima, Narvesen un virkne citu tirgotāju, savu apņemšanos ir gatavi paust, kopā ar valdības pārstāvjiem parakstot memorandu par cenu samazināšanu.

Par LPTA:

LPTA ir dibināta 2010. gadā, un tajā apvienojušies pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumi Narvesen, Maxima un Rimi. LPTA iestājas par sakārtotu mazumtirdzniecības nozari, kurā par nozīmīgākajām izvirzītas pircēja intereses iegādāties labas kvalitātes, drošu pārtiku par atbilstošu cenu. Tādējādi LPTA darbības fokusā ir jautājumi, kas skar pārtikas mazumtirdzniecības attīstību. Tāpat asociācija līdzdarbojas un sniedz nepieciešamo ekspertīzi jautājumos, kas skar sakārtotu biznesa vidi Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI