DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Uzsāktas Tiesu informācijas sistēmas lietotāju apmācības par ECLI funkcionalitāti

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Š.g. jūlijā Tiesu administrācija ir uzsākusi Tiesu informācijas sistēmas lietotāju apmācības, kurās tiesu darbinieki tiks iepazīstināti ar Eiropas judikatūras identifikatora (ECLI) izveidošanas nepieciešamību, izmantošanas iespējām un funkcionalitāti.

2016.gada martā Tiesu administrācija uzsāka projektu, kura ietvaros līdz 2017.gada septembrim plānots Latvijas Tiesu informācijas sistēmā ieviest Eiropas judikatūras identifikatoru, tādejādi nodrošinot standartizētu, unikālu un nepārprotamu tiesu nolēmumu identifikāciju Eiropas līmenī. Eiropas judikatūras identifikators, veicot vienotas meklēšanas darbības un izmantojot vienotu meklēšanas saskarni, ļauj atrast visus nolēmuma minēšanas gadījumus ne tikai valsts, bet arī pārrobežu datu bāzēs, ja konkrētā valsts ir ieviesusi ECLI.

Identifikators ietver prefiksu ECLI un četrus obligātus elementus – Eiropas Savienības dalībvalsts saīsinājuma kodu, tiesas saīsinājumu, nolēmuma pieņemšanas gadu un kārtas numuru. Jaunā nolēmumu indeksācijas kārtība ir atrunāta arī 2017.gada 19.jūnijā apstiprinātajos Tiesu lietvedības organizēšanas noteikumos.

Tiesu administrācija sadarbībā ar SIA "Exigen Services Latvia" tiesu darbiniekiem nodrošinās vienas dienu apmācības, kurās būs gan praktiskā, gan teorētiskā daļa. Apmācības tiek organizētas Tiesu administrācijas realizētā projekta "ECLI ieviešana" ietvaros. Eiropas Komisija finansē 80% jeb 191 962,00 EUR no projekta izmaksām un 20% ir valsts budžeta līdzfinansējums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI