DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas Radio analizēs vēlēšanu norisi īpašās nakts programmās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
3.jūnijā - Latvijas pašvaldību vēlēšanu dienā un 4.jūnijā Latvijas Radio programmās piedāvāsim jaunāko informāciju par vēlēšanu norisi, kā arī analizēsim rezultātus un sniegsim ekspertu vērtējumu.

Vēlēšanu dienā jau no plkst.7:00 rītā Latvijas Radio 1 ziņu programmas "Labrīt!" ietvaros sazināsimies ar korespondentiem Latvijas novados, kuri stāstīs par aktivitāti un norisēm vēlēšanu iecirkņos. Radio žurnālistu veidotos ierakstos stāstīsim par to, kā vēlēšanu iznākumu var izšķirt neizlēmušo vēlētāju balsis, kā arī par to, kā  notiek balsu skaitīšana. Plkst.9:00 uz sarunu studijā aicināsim arī Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Arni Cimdaru un visu dienu turpināsim sniegt jaunāko informāciju par vēlēšanu notikumiem visā Latvijā.

Vakarā no plkst.22:00 līdz plkst.1:00 naktī LR 1 veidos programmu "Nakts pēc vēlēšanām". Pašvaldību vēlēšanu provizorisko rezultātus raidījuma pirmajā stundā analizēs socioloģe Ieva Stroda, politologs un Latvijas Universitātes doktorants Mārtiņš Hiršs, "Providus" pētniece Iveta Kažoka un Baltijas sociālo zinātņu institūta vadītāja Brigita Zepa, kā arī sazināsimies ar kandidējušajiem politiķiem. Nākamajā stundā no plkst.23:00 studijā būs profesors Juris Rozenvalds, SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš, Latvijas Universitātes prorektors sociālo un tiesību zinātņu jomā Jānis Ikstens un "Delna" eksperte Liene Gātere. Sazvanīsim arī žurnālistus reģionos. Savukārt pēc pusnakts studijā būs žurnālisti: publicists Otto Ozols Neatkarīgās Rīta avīzes galvenā redaktore Anita Daukšte, laikraksta "Diena" žurnālists Atis Rozentāls un Eduards Liniņš no Latvijas Radio 1. Katras stundas izskaņā iesaistīsim arī klausītājus, kurus aicināsim izteikt viedokli par vēlēšanām. Programmu vadīs LR1 žurnālists Aidis Tomsons.

Pašvaldību vēlēšanu norisi plaši atspoguļos arī Latvijas Radio 4 – Doma laukums. Rīta programmā "Doma laukums" un dienas gaitā dzirdēsit reportāžas par vēlēšanu norisi visā Latvijā, kā arī vakarā no plkst.22:00 – 01:00 raidījumā "Latvija izvēlas" piedāvāsim gan jaunāko informāciju par notikumiem reģionos, gan  galvaspilsētā, kā arī kopā ar ekspertiem analizēsim vēlēšanu rezultātu tālāko ietekmi. LR4 studijā aicināsim ekspertus – politologu un Vidzemes augstskolas lektoru Jāni Kapustānu, politologu Kristianu Rozenvaldu, bijušo politiķi Edvīnu Inkēnu un topošo politologu Igoru Muravjovu, kā arī sazvanīsiemies gan ar ekspertiem reģionos, gan kandidējušajiem politiķiem. Programmu vadīs Aleksandrs Aleksējevs.

Savukārt 4.jūnijā vēlēšanu rezultātus analizēsim LR1 programmas "Krsutpunktā" speciālizlaidumā plkst.12:15, kad studijā būs Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ilga Kreituse, politologs Ivars Ījabs, Nellija Ločmele no laikraksta "Ir" un žurnālists Māris Zanders. Bet LR4 vēlēšanu rezultātus analizēs īpašā raidījumā no plkst.10:00 līdz 11:00, kad studijā aicināsim politisko norišu ekspertu un profesoru Juri Rozenvaldu.        

Aktualitātēm sekojiet līdzi arī Latvijas Radio sociālo tīklu kontos un sabiedrisko mediju portālā lsm.lv!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI