DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

VISC īsteno sadarbību svešvalodu apguves kvalitātes uzlabošanai ar Eiropas moderno valodu centru

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts izglītības satura centrs (VISC) jau vairākus gadus īsteno sadarbību ar Eiropas moderno valodu centru (EMVC) Grācā, Austrijā, un veic Nacionālā kontaktpunkta un Nacionālās nominējošās institūcijas funkcijas. Šīs sadarbības ietvaros 2015.gada pavasarī Latvijā viesojās EMVC direktores vietniece Suzanna Slivenska (Susanna Slivensky), kura iepazīstināja ar EMVC jauno darbības programmu 2016.-2019.gadam.

Šogad no 15.februāra līdz 17.februārim sadarbības ietvaros Latvijā viesojās EMVC īstenotā projekta "Use of ICT in support of language learning and teaching" komandas eksperte Dr.Ursula Stiklere (Ursula Stickler). Doktore vadīja lekciju angļu un vācu valodas mācību priekšmetu skolotāju metodisko apvienību vadītājiem, iepazīstinot ar šī projekta izveidoto IT rīku platformu, kurā apkopoti bezmaksas IT rīki svešvalodu apguvei ar metodiskiem ieteikumiem, un kā tos vislabāk izmantot. Doktore paviesojās arī J.G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolā, Ziemeļvalstu ģimnāzijā un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā, lai vērotu moderno tehnoloģiju izmantošanu svešvalodu mācību stundās. 16.februārī doktore darba vizītē viesojās arī VISC un tikās ar iestādes vadītāju Guntaru Catlaku, lai dalītos ar iespaidiem par redzēto Latvijas skolās un pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas jaunā kompetenču pieejā balstītā mācību satura izstrādei un ieviešanai.

Sadarbības ar EMVC ietvaros š.g. 6. un 7.martā EMVC eksperti Dr.Olivers Meijers (Oliver Meyer) un Kevins Šaks (Kevin Schuck) VISC projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā" ekspertiem vadīs darbnīcu "A Pluriliteracies Approach to Teaching for Learning".

9. un 10.martā EMVC projekta ekspertes Katrīna Karre-Karlingere (Catherine Carré-Karlinger) un Katja Šnicere (Katja Schnitzer) vadīs darbnīcu "Supporting Multilingual Classrooms" projektā "Kompetenču pieeja mācību saturā" iesaistītajiem valodu speciālistiem un projekta sadarbības partneru pārstāvjiem.

Papildus informāciju par EMVC var izlasīt VISC mājas lapā: http://visc.gov.lv/visc/emvc/info.shtml

Foto: http://visc.gov.lv/aktualitates/gallery/20170216/gallery.shtmll

Diāna Āboltiņa
Valsts izglītības satura centrs
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI