DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs K. Gerhards Ventspilī un Priekulē diskutēs par pašvaldību sadarbības teritoriju izveidi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards 2016. gada 14. decembrī dosies reģionālajā darba vizītē uz Ventspili un Priekuli. Ministrs tiksies ar vietējo pašvaldību pārstāvjiem, lai pārrunātu sadarbības teritoriju izveidi, kas nepieciešama, lai nodrošinātu pilnvērtīgāku pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem, uzņēmējdarbības veicināšanu un tautsaimniecības attīstību.

Reģionālā attīstība Latvijā notiek ļoti nevienmērīgi, jo pašvaldību iespējas sniegt iedzīvotājiem pilnvērtīgus pakalpojumus, bet uzņēmējiem - atbilstošu infrastruktūru uzņēmējdarbības veicināšanai, ir ļoti dažādas. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ uzņēmēji arvien biežāk izvēlas savus projektus īstenot ārpus Latvijas, savukārt darbavietu trūkums ir iemesls iedzīvotāju migrācijai uz ārvalstīm.

Atgādinām, ka turpinot darbu pie pašvaldību sadarbības teritoriju izveidošanas, kā to paredz valdības rīcības plāns, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir uzsākusi diskusijas ar pašvaldībām un sociālajiem partneriem par sadarbības teritoriju izveidošanas principiem.

Diskusijas plānots pabeigt līdz 2016. gada beigām. Ar lielu daļu pašvaldību pārstāvjiem konsultācijas jau ir notikušas. 2017.gada pavasarī plānots sagatavot priekšlikumu sadarbības teritoriju modelim.

Oskars Vizbulis
Ministra padomnieks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI