DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK sarunās ar premjeru panāk kompromisu par minimālo VSAOI

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sarunās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski panākusi kompromisu par minimālo valsts sociālo apdrošināšanas obligāto iemaksu atcelšanu nepilnām darba slodzēm un mikrouzņēmumiem, paredzot, ka mikrouzņēmumu nodoklis tiks palielināts, lai neradītu būtisku fiskālu ietekmi uz nākamā gada valsts budžetu.

Pašreiz panāktais kompromiss nodrošinās mazā biznesa konkurētspējas saglabāšanu reģionā, kā arī neradīs būtiskus nodarbinātības draudus un ēnu ekonomikas pieaugumu. Savukārt, lai nesamazinātos valsts budžeta ieņēmumi, plānots palielināt mikrouzņēmumu nodokli, kas arī turpmāk būs konkrēts procents no apgrozījuma, nodrošinot atvieglotu grāmatvedības uzskaiti.

"Kompromiss, kas panākts sarunās ar premjeru un politiķiem liecina par vēlmi kopā ar biznesa pārstāvjiem risināt jautājumus, kas skar mūs ikvienu. Būtiski, ka pieņemtie lēmumi saglabās mazā biznesa konkurētspēju, jo jau pašreiz zināms, ka Igaunija izskata iespēju veidot mikrouzņēmumu režīmu, tādēļ mums svarīgi procentuālo apgrozījuma apjomu saglabāt zemāku nekā kaimiņos, taču jāatceras, ka arī valsts budžets no tā nedrīkst īpaši ciest," saka LTRK prezidents Aigars Rostovskis, "līdz ar šo kompromisu, tiek labotas iepriekšējās valdības pieļautās kļūdas."

Līdz gada beigām Saeimas deputātiem vēl panāktais kompromiss jāapstiprina, veicot izmaiņas vairākos likumos.

Rūta Grikmane
Sabiedrisko attiecību konsultante
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI