DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Izraēlā paraksta nodomu protokolu par sadarbību lauksaimniecībā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs darba vizītē Izraēlā ar Izraēlas lauksaimniecības un lauku attīstības ministru Uri Arielu (Uri Ariel) pārrunāja iespējas paplašināt abu valstu savstarpējo tirdzniecību ar pārtikas un lauksaimniecības precēm. “Izraēlas tirgus ir laba iespēja Latvijas pārtikas ražotājiem šajā valstī realizēt saražoto augstvērtīgo produkciju. Esmu gandarīts, ka tikšanās laikā arī Izraēlas lauksaimniecības un lauku attīstības ministrs Uri Ariels kā vienu no abu valstu prioritātēm uzsvēra savstarpējā eksporta un importa intensificēšanu. Savukārt, tiekoties ar Izraēlas veterinārās uzraudzības galveno amatpersonu Natavu Galonu, pārrunājām pārtikas un lauksaimniecības preču sertifikācijas jautājumus, kas Latvijas ražotājiem būtu jānokārto, lai varētu savu produkciju eksportēt uz Izraēlu,” informē zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Vizītes laikā parakstīts Zemkopības ministrijas un Izraēlas Valsts lauksaimniecības un lauku attīstības ministrijas nodomu protokols par sadarbību lauksaimniecībā. Deklarācija paredz sadarbību augstākās izglītības un citu iestāžu starpā, kas nodarbojas ar zinātnisko pētniecību lauksaimniecības nozarē, par kopīgiem izpētes projektiem, pieredzes apmaiņu, kopīgām mācībām un konferencēm lauksaimniecības un citos jautājumos. "Izraēlā ir ļoti augsti attīstīta lauksaimniecības un veterinārā zinātne, tāpēc Latvijas zinātniekiem ir ļoti svarīgi sadarboties ar Izraēlas kolēģiem, kas dotu iespēju zinātnieku pētījumu rezultātus nodot lauksaimniekiem, lai ražošanu ritētu produktīvāk un ekonomiski pamatotāk, gudri izmantojot pieejamos resursus," uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Vizītes laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Jeruzalemes Ebreju augstskolas Lauksaimniecības fakultātes, Lauksaimniecības izpētes centra, Veterinārā pētniecības institūta un Dzīvnieku medicīnas centra vadību, lai runātu par sadarbību zinātnes jautājumos, kā arī apmeklēja vairākas Izraēlas saimniecības un uzņēmumus. Zemkopības ministrs tikās arī ar uzņēmējiem, kas Latvijas pārtikas produktus eksportē uz Izraēlu. Jau ziņots, ka zemkopības ministrs Jānis Dūklavs no 7. līdz 10. novembrim devies darba vizītē uz Izraēlu, lai tiktos ar Izraēlas lauksaimniecības un lauku attīstības ministru Uri Arielu un nozares institūciju vadību.

_________________________

Dagnija Muceniece, Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI