DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Liepājas Universitātē notiks Latvijas Ārpolitikas institūta rīkota diskusija par nacionālās drošības jautājumiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) piektdien, 16. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 13.30 rīko nacionālās drošības jautājumiem veltītu diskusiju, kurā Saeimā pārstāvēto partiju deputāti tiksies ar sabiedrību. Diskusija notiks Liepājas Universitātē (Aktu zāle, Lielā iela 14, Liepāja).

Transatlantiskās drošības un sadarbības nostiprināšana ir viens no Latvijas ārpolitikas galvenajiem mērķiem. Terorisms un nekontrolētās migrācijas plūsmas Eiropā, neprognozējamā Krievijas rīcība, saspringtā situācija Ukrainas austrumos, nestabilitāte Tuvajos Austrumos, dažādu teroristisku organizāciju veiktā ārvalstu kaujinieku vervēšana un to pieaugošās naida un vardarbības propagandas kampaņas – tie ir izaicinājumi, kuru pārvarēšana būs laikietilpīga un prasīs lielus finanšu un citus resursus. Gaidāmā diskusija tiks veltīta drošības jautājumiem, un uzmanība cita starpā tiks pievērsta tādiem  nacionālās drošības jautājumiem kā terorisma draudi, migrācijas krīze Eiropā un Latvijā, aizsardzības budžets un tā nozīme, kā arī citām sabiedrībai aktuālām tēmām.

Diskusijā piedalīsies Saeimā pārstāvēto partiju deputāti: Solvita Āboltiņa (Vienotība), Jānis Ruks (Latvijas Reģionu apvienība), Valērijs Agešins (Saskaņas centrs), Ringolds Balodis (No sirds Latvijai), Armands Krauze (Zaļo un Zemnieku savienība) un Edvīns Šnore (Nacionālā apvienība). Diskusiju moderēs Rīgas Stradiņa universitātes docents Edijs Bošs.

Diskusija tiek rīkota Latvijas ārējās drošības politikas gadagrāmatas, kā arī Latvijas ārpolitikas simtgades projektu ietvaros. Abus projektus atbalsta Latvijas Republikas Saeima un Latvijas Republikas Ārlietu ministrija; pasākumi tiek rīkoti sadarbībā ar informācijas aģentūru LETA. Šī gada aprīlī veiksmīgi tika aizvadīta reģionālā diskusija Jelgavā, jūlijā – Cēsīs, septembrī esam Liepājā un oktobra mēnesī viesosimies Daugavpilī.

Visi interesenti laipni aicināti piedalīties diskusijā! Pasākumam reģistrējies: http://goo.gl/05ctVp

Sintija Broka
Latvijas Ārpolitikas institūts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI