DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents Māris Kučinskis dosies vizītē uz Zviedriju

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 17. jūnijā, atradīsies darba vizītē Zviedriju.

Vizītes laikā plānota tikšanās ar Zviedrijas Karalistes premjerministru Stefanu Lafēnu (H.E. Mr. Stefan Löfven), kā arī viesošanās Zviedrijas Karaliskajā Tehnoloģiju institūtā un Zviedrijas Karaliskajā Inženierzinātņu akadēmijā. Ministru prezidents tiksies arī ar tautiešiem Zviedrijā.

Ar Zviedrijas premjerministru plānots pārrunāt abu valstu divpusējās attiecības, reģionālo sadarbību, jautājumus, kas skar drošību Baltijas jūras reģionā, kā arī aktualitātes Eiropas Savienībā.

M.Kučinskis norāda, ka vizītes mērķis ir paplašināt abu valstu ekonomisko sadarbību. "Redzam iespēju veidot sadarbību inovāciju un tehnoloģiju pārneses jomā. Pašlaik Latvijā strādājam ar koordinātes sistēmu, lai efektivizētu tehnoloģiju pārneses procesu. Tāpat redzam iespējas veidot kopīgus zinātnes ekselences centrus, pētniecības programmas," saka Ministru prezidents.

Latvija atzinīgi vērtē abu valstu līdzšinējo kopīgo sadarbību Austrumu partnerības politikas mērķu īstenošanā.

Ministru prezidents uzsver, ka Austrumu partnerības valstu sabiedrībām ir jāredz konkrēti rezultāti no sadarbības ar Eiropas Savienību. "Atbalstām iespējami ātru lēmuma pieņemšanu par bezvīzu režīma noteikšanu Gruzijai un Ukrainai," tā M.Kučinskis.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI