DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

RSU objektīvākajā starptautiskajā augstskolu reitingā (U-Multirank) sasniedz visvairāk augstāko novērtējumu starp universitātēm Latvijā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2016.gadā publicētajā starptautiskajā Eiropas Savienības augstskolu reitingā “U-Multirank”, kas balstīts uz salīdzinošajiem rādītājiem, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) šogad ir sasniegusi labāko rādītāju starp universitātēm Latvijā. RSU vērtējums sešos rādītājos ir sasniedzis “A” līmeni jeb izcilību. Iepriekšējā gadā RSU izcilību bija sasniegusi piecos rādītājos.

Pa vienam izcilam rādītājam RSU ir sasniegusi "Starptautiskajā orientācijā" (piemēram, zinātniskās publikācijas, kas tapušas sadarbībā ar ārvalstu partneriem) un "Studiju process" (raksturo atšķirības starp universitātē iestājušos un to pabeigušo studentu skaitu), bet četri izcili rādītāji ir sasniegti "Reģionālajā iesaistē" (piemēram, cik universitātes studentu strādā reģionos vai ar tiem sadarbojas u.tml.). Kopumā tiek vērtēti 31 rādītājs piecās sadaļās, to skaitā, vēl arī "Pētniecībā", "Zināšanu pārnese".

RSU rektors profesors Jānis Gardovskis, uzsverot gandarījumu par sasniegto, norāda, ka RSU sasniegumi raksturo universitātes pēdējo gadu straujo attīstību un izaugsmi gan studiju kvalitātes pilnveidē, gan universitātes pārvaldības modeļa sakārtošanā, ieviešot uz rezultatīviem rādītājiem balstītu darba izpildes sistēmu akadēmiskajā un administratīvajā darbā. Tāpat rezultātus devusi straujā internacionalizācija un starptautiskās sadarbības veidošana studiju procesā un zinātnē. Piedaloties starptautiskā vērtēšanas procesā, Rīgas Stradiņa universitāte esošajiem un potenciālajiem studējošajiem un sadarbības partneriem dod iespēju labāk saprast, ka RSU ir izvērtējuši neitrāli eksperti gan infrastruktūras, gan mācību līdzekļu, gan profesūras ziņā. Mēs iegūstam objektīvu skatījumu uz mūsu piedāvājumu, jo augstskolas nedrīkst iegrimt pašapmierinātībā. Piemēram, tiem, kuri nāk pie mums studēt, ir jābūt skaidrībai, uz kurieni viņi ir atnākuši un kas viņi beigās būs – vai tikai gudri cilvēki, kas zina kaut ko, vai arī viņi būs apguvuši nepieciešamās zināšanas, prasmes un kompetences, lai būtu konkurētspējīgi darba tirgū Eiropas Savienībā."

"U-Multirank" ir jauns, daudzdimensionāls, uz lietotāju orientētā pieejā balstīts augstākās izglītības institūciju starptautisks reitings. Tas vērtē tādas dimensijas kā studiju process, pētniecība, zināšanu pārnese, starptautiskā orientācija un reģionālā iesaiste. Balstoties uz empīriskiem datiem, "U-Multirank" veic salīdzinājumu starp institūcijām ar līdzīgiem darbības profiliem, kā rezultātā ļauj tā lietotājiem izveidot personalizētus reitingus, atbilstoši viņu izdarītajām izvēlēm. Projektu atbalsta Eiropas Komisija. Vairāk informācijas par "U-Multirank" pieejams tā mājas lapā internetā: http://www.umultirank.org

Edijs Šauers, RSU Komunikācijas departamenta direktors

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI