DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. janvārī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Gadu mijas brīvdienu laikā pieķerti 37 autovadītāji reibumā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Gadu mijas brīvdienās Valsts policijas reidos pārbaudīti vairāk nekā 27 100 transportlīdzekļu vadītāju, no kuriem 37 bijuši reibumā. Laika posmā no 30.decembra līdz 3.janvārim ieskaitot, tas ir par 27 iereibušiem autovadītājiem mazāk nekā pērn. Savukārt 14 autovadītājiem par braukšanu reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām uzsākti kriminālprocesi.

Pārbaužu laikā 22 autovadītāji bija sēdušies pie stūres vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā, neskatoties uz to, ka tādējādi apdraud ne tikai savu, bet arī citu satiksmes dalībnieku drošību.

Likumā pieļaujamā alkohola koncentrācijā - līdz 0,5 promiļu reibumā pie automašīnas stūres konstatēti 49 šoferi. Lai gan tā ir likumā pieļaujamā norma, tomēr parāda atsevišķu autovadītāju attieksmi pret ceļu satiksmes noteikumiem un drošas satiksmes veidošanu.

Tāpat svētku brīvdienās konstatēti 14 iereibuši šoferi, kuri transportlīdzekli vadījuši bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Par šādu pārkāpumu paredzēta kriminālatbildība, ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības un laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

 Kaut arī svētku brīvdienām beidzoties, policijas darbs pastiprinātā režīmā ir noslēdzies, satiksme tiks kontrolēta arī turpmāk. Valsts policija aicina autovadītājus nesēsties pie stūres, ja iepriekš lietots alkohols. Tādējādi pasargājot gan savu, gan citu satiksmes dalībnieku drošību uz ceļa.

Ilze Jurēvica
Valsts policijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Vecākā speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI