DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. novembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

ES mājā informēs par studiju iespējām ārvalstīs

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
25.novembrī no plkst. 16.00 līdz 18.00 aicinām vidusskolēnus, studentus un citus interesentus apmeklēt informatīvo semināru „Augstākā izglītība ārvalstīs. Ar ko sākt?” un noskaidrot, kas nepieciešams, lai veiksmīgi uzsāktu studijas ārvalstīs. Pasākums notiks Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.

Vidusskolu pēdējo klašu skolēniem un citiem interesentiem, kuri jau nākamajā rudenī vēlas uzsākt studijas kādas citas Eiropas Savienības dalībvalsts augstskolā, šis ir piemērotākais laiks izzināt un izvērtēt iespējas.

Seminārā Valsts izglītības attīstības aģentūras pārstāve Ilze Astrīda Jansone ieteiks, kas būtu jāņem vērā, apsverot studiju uzsākšanu ārpus Latvijas. 

Akadēmiskās informācijas centra pārstāve Svetlana Erhina-Kirilova informēs, vai Latvijā izdotus izglītības dokumentus atzīst Eiropas Savienības dalībvalstu augstskolās.

Jau šajā mācību gadā skolēniem ir tiesības centralizētā svešvalodas eksāmena vietā izvēlēties kārtot starptautiskas testēšanas institūcijas pārbaudījumu. Kādi nosacījumi jāievēro, kur un kā jāpiesakās, stāstīs Valsts izglītības satura centra pārstāve Tatjana Kunda.

Par starptautiskajiem valodas pārbaudes testiem IELTS un Cambridge English seminārā informēs Baltic Council for International Education pārstāve Inga Saulīte-Bēniņa.

Pasākuma noslēgumā Studiju un zinātnes administrācijas pārstāve Evija Jauja stāstīs par iespējām un nosacījumiem valsts galvota kredīta saņemšanai studijām ārvalstīs.

Aicinām interesentus semināram pieteikties tiešsaistē http://goo.gl/forms/bulOJ7oJST vai zvanot pa tālruni 67085445.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

Anita Jansone, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI