DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2015
Lasīšanai: 12 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Prezidentūras pasākumi nākamajā nedēļā Latvijā un kultūras programmā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Gaidāmā nedēļa sāksies ar konferenci par ES iekšējo mobilitāti un augsta līmeņa tikšanos par invaliditātes jautājumiem. Tāpat notiks arī e-veselībai, pilsētvides attīstībai, kiberdrošībai u.c. aktualitātēm veltīti pasākumi.

Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts regulāri apkopo informāciju par nākamajā nedēļā gaidāmajiem nozīmīgākajiem prezidentūras pasākumiem Latvijā, kā arī prezidentūras kultūras un publiskās diplomātijas notikumiem.

Ekspertu grupas par klimata pārmaiņu samazināšanās pasākumiem (EGMIT) sanāksme, 11.maijs, Latvijas Nacionālā bibliotēka

Sanāksmē plānotas diskusijas saistībā ar 2015.gada nogalē Parīzē noslēdzamo jauno, visaptverošo vienošanos par klimata pārmaiņu ierobežošanu pēc 2020.gada. Latvijas prezidentūras uzdevums šajā sanāksmē būs sagatavot un novadīt sarunas par 2015.gada vienošanās teksta projekta redakcijām, kā arī par ES pozīcijas dokumentiem saistībā ar emisiju tirgus mehānismu jautājumiem, siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju uzskaiti u.c. jautājumiem. Sanāksmē piedalīsies plašs ES dalībvalstu pārstāvju loks un pārstāvji no Eiropas Komisijas.

Papildu informācija: hhttps://eu2015.lv/lv/notikumi/politiskie-notikumi/ekspertu-grupas-par-klimata-parmainu-samazinasanas-pasakumiem-egmit-sanaksme-2015-05-11

Augsta līmeņa tikšanās par invaliditātes jautājumiem, 11.-12.maijs, Latvijas Nacionālā bibliotēka

Tikšanās laikā galvenā uzmanība tiks pievērsta līdzdalībai darba tirgū un bērnu ar invaliditāti tiesību jautājumiem, kā arī tiks novērtēts ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām ieviešanas progress un Eiropas invaliditātes stratēģijas 2010.-2020.gadam virzības vidusposma izvērtējums.

Tikšanās tiešraide: www.eu2015.lv

Mediju iespējas: Mediju programma https://eu2015.lv/images/Kalendars/LM/11052015_Disability_Media_programme.pdf

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/politiskie-notikumi/augsta-limena-tiksanas-par-invaliditates-jautajumiem-2015-05-11

E-veselības augsta līmeņa konference, 11.-13.maijs, Starptautiskais izstāžu centrs "Ķīpsalā",

Ķīpsalas iela 8, Rīga

Konferencē piedalās ES dalībvalstu politikas veidotāji un īstenotāji, veselības nozares pārstāvji un IKT risinājumu izstrādātāji. Konferences mērķis ir apvienot visus veselības nozarē iesaistītos partnerus, lai pilnvērtīgi analizētu e-veselības un veselības aprūpes procesu pilnveidošanas aktuālākos jautājumus, diskutētu par pacientu iesaistes svarīgumu, kopīgi meklētu kvalitatīvāko risinājumu sadarbībai starp ES dalībvalstīm, kā arī lai iepazītos ar jaunākajām tendencēm IKT risinājumu jomā.

Mediju iespējas: 11.maijā pl.13:30 plānota preses konference un izstādes atklāšana. Tajā piedalīsies veselības ministrs Dr. Guntis Belēvičs, veselības komisārs Vitenis Povils Andriukaitis (Vytenis Povilas Andriukaitis) un HIMSS prezidents un izpilddirektors H.Stīvens Lībers (H. Stephen Lieber).

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/politiskie-notikumi/e-veselibas-augsta-limena-konference-2015-05-11

Konference par diasporas un migrācijas jautājumiem Eiropas Savienībā, 11.-12.maijs, Latvijas Nacionālā bibliotēka

Ņemot vērā to, ka Latvija ir piedzīvojusi vēl nebijušu liela skaita pilsoņu brīvprātīgu emigrāciju, Latvijas prezidentūra organizē konferenci par dažādiem ES iekšējās mobilitātes un personu brīvas pārvietošanās jautājumiem, kā arī par Eiropas diasporu lomu, vienlaicīgi apskatot jaunas problēmas, ar kurām saskaras ES dalībvalstis.

Konferences tiešraide: www.eu2015.lv

Mediju iespējas: Mediju programma https://eu2015.lv/images/Kalendars/MFA/CONDIA_Media_programme.pdf

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/politiskie-notikumi/konference-par-diasporas-un-migracijas-jautajumiem-eiropas-savieniba-2015-05-11

ES Padomes Konsulāro jautājumu darba grupas seminārs, 12.maijs, Ārlietu ministrija

Kr.Valdemāra iela 3, Rīga

Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments ES konsulārajām amatpersonām rīko semināru par bērnu un ģimenes jautājumiem konsulārajā darbā. Eiropas Komisijas amatpersonas iepazīstinās ar ES tiesisko regulējumu bērnu un ģimenes lietu jautājumos, ES dalībvalstu eksperti dalīsies savu valstu konsulāro dienestu pieredzē, risinot jautājumus, kas skar bērnu un ģimenes intereses. Kanādas amatpersonas sniegs informāciju par Kanādas jaunākajām konsulārā dienesta iniciatīvām, lai uzlabotu darbu, sniedzot konsulāro palīdzību gadījumos, kad tiek vai var tikt apdraudētas bērnu tiesības un intereses.

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/politiskie-notikumi/es-padomes-konsularo-jautajumu-darba-grupas-seminars-2015-05-12

E-veselības tīkla darba grupas 7.sanāksme, 12.maijs, Latvijas Nacionālā bibliotēka

E-veselības tīkla darba grupā piedalās 28 ES dalībvalstu par veselības nozari atbildīgo iestāžu pārstāvji. Tās mērķis ir kopīgi risināt visus organizatoriskos, juridiskos un tehniskos jautājumus, lai varētu pilnvērtīgi plānot un organizēt e-veselības attīstību ne tikai savā valstī, bet arī visā ES.

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/politiskie-notikumi/e-veselibas-tikla-darba-grupas-7-sanaksme-2015-05-12

Kadastra pastāvīgās komitejas Eiropas Savienībā regulārā konference un plenārsēde, 12.-13.maijs, Viesnīca "Albert", Dzirnavu iela 33, Rīga

Kadastra pastāvīgā komiteja ES plenārsēde un konference ir formāla ES dalībvalstu kadastra iestāžu sanāksme, kura sastāv no divām daļām – konferences un plenārsēdes. Dalībnieki ir Kadastra un kartēšanas iestāžu vadība un eksperti. Darba kārtībā ir jautājumi par kadastra darbību un tā attīstību, sekmējot informācijas, pieredzes un labākās prakses apmaiņu dalībnieku vidū.

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/politiskie-notikumi/kadastra-pastavigas-komitejas-eiropas-savieniba-regulara-konference-un-plenarsede-2015-05-12

COTER komisijas sanāksme un konference, 12.-13.maijs, Radisson Blu "Latvija", Elizabetes iela 55, Rīga

Konferenci par integrētiem mobilitātes un pilsētvides attīstības risinājumiem rīko Eiropas Reģionu komiteja — ES vietējo un reģionālo pašvaldību asambleja — partnerībā ar Rīgas domi. Pasākumu organizē saistībā ar Komitejas Teritoriālās kohēzijas politikas komisijas (COTER) izbraukuma sanāksmi, kas šajā laikā notiks Rīgā. Debates ievadīs Rīgas mērs Nils Ušakovs kopā ar COTER komisijas priekšsēdētāju, Itālijas Lombardijas reģiona padomes priekšsēdētāju Rafaeli Kataneo.

Mediju iespējas: 13.05. plkst. 9.00 dalība konferences atklāšanā, pēc tās preses brīfingā ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu un COTER komisijas priekšsēdētāju Rafaeli Kataneo.

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/politiskie-notikumi/coter-komisijas-sanaksme-un-konference-2015-05-12

Seminārs par nacionālajām kiberdrošības stratēģijām, 13.maijs, Radison Blu "Rīdzene", Reimersa iela 1, Rīga

Lai stiprinātu valstu centienus visaptverošas kiberdrošības politikas izstrādē, ES Tīklu un informācijas drošības aģentūra sadarbībā ar Aizsardzības ministriju organizē jau otro semināru par nacionālajām kiberdrošības stratēģijām. Seminārā diskutēs par valstu pieredzi veidojot, īstenojot un novērtējot savas esošās kiberdrošības stratēģijas. Pieredzē dalīsies pārstāvji no Dānijas, Kipras, Nīderlandes un citām ES dalībvalstīm. Seminārā aplūkos arī izglītības un izpratnes veicināšanas centienus kā daļu no valstu kiberspēju attīstīšanas. Gan privātā, gan akadēmiskā sektora pārstāvji diskutēs par izaicinājumiem šajā jomā un dalīsies ar labās prakses piemēriem.

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/politiskie-notikumi/seminars-par-nacionalajam-kiberdrosibas-strategijam-2015-03-13

16.Eiropas korporatīvās pārvaldības konference "Korporatīvā pārvaldība - līdzeklis konkurētspējas palielināšanai digitālajā laikmetā", 13.maijs, Rīga, Latvijas Universitāte, Raiņa bulvāris 19

Konferencē piedalīsies pārstāvji gan no publiskā, gan privātā sektora, lai kopīgi diskutētu, kā korporatīvā pārvaldība var tikt izmantota, lai palielinātu izaugsmi un konkurētspēju ES. Konferencē uzstāsies Latvijas amatpersonas, pārstāvji no Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas un Eiropas Komisijas, kā arī citi referenti no privātā un publiskā sektora.

Mediju iespējas: mediju pārstāvji var piedalīties pasākumā visas dienas garumā. Papildu informācija: Līva Rancāne, 67036712, 28748349.

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/politiskie-notikumi/16-eiropas-korporativas-parvaldibas-konference-korporativa-parvaldiba-lidzeklis-konkuretspejas-palielinasanai-digitalaja-laikmeta-2015-05-13

Projekts "Aktīvi nākotnei", 14.-16.maijs, viesnīca "Radisson Blu Hotel", Elizabetes iela 55, Rīga, Latvija (14.-15.05) un Elvīras iela 19, Rīga, Latvija (16.05)

Latvijas Nedzirdīgo savienība realizē projektu "Aktīvi nākotnei", kura mērķis ir sekmēt iekļaujoša darba tirgus attīstību, diskutējot par pieredzi, esošo situāciju un iespējamiem risinājumiem nedzirdīgo personu nodarbinātībā ES. Diskusiju sesijās "Nedzirdīga persona ES darba tirgū" apspriedīs pieredzi ES dalībvalstīs, esošo situāciju un iespējamos risinājumus dzirdes invalīdu nodarbinātības jomā un iekļaujoša darba tirgus attīstībā, konstatēs jomas un izstrādās priekšlikumus. Diskusijās piedalīsies visu ES dalībvalstu nedzirdīgo sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Mediju iespējas: mediji var piedalīties 15.maijā visu dienu, bet preses konference tiek rīkota no 13.30 līdz 14.00. Pārējā laikā pasākumi notiek zīmju valodā. Papildu informācija: Aija Sannikova, projekta vadītāja, t.29333028, 25155419.
Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi-ical/projekts-aktivi-nakotnei-2015-05-14

Eiropas Banku federācijas Izpilddirektoru komitejas sanāksme un Padomes sēde, 14.-15.maijs, Latvijas Nacionālā bibliotēka

Izpilddirektoru sanāksmēs un Padomes sēdēs tiek diskutēts par aktuāliem notikumiem, dokumentiem un tendencēm Eiropas banku nozarē, izstrādāts Eiropas banku nozares kopējais viedoklis un pozīcija noteiktos jautājumos. Sanāksmē plānota Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā vadītājas Ilzes Juhansones dalība. Sanāksme ir nozīmīgs forums, kur satiekas prezidējošās valsts un Eiropas Savienības augstākā līmeņa banku nozares pārstāvji.

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi-ical/eiropas-banku-federacijas-izpilddirektoru-komitejas-sanaksme-un-padomes-sede-2015-05-14

Gidons Krēmers un Kremerata Baltica "Jauni laiki. Jauni gadalaiki", 11.maijs, plkst. 20:00, Luksemburgas Filharmonija, 1, place de l'Europe, Luksemburga

Koncerta programma veidota kā alegoriska mūsdienu globalizētās pasaules aina ar Georga Pelēča, Modesta Musorgska un Filipa Glāsa skaņdarbiem. Koncertā piedalās Gidons Krēmers (vijole), kamerorķestris "Kremerata Baltica" un Andrejs Puškarevs (vibrofons).

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/kulturas-notikumi/gidons-kremers-un-kremerata-baltica-gadalaiki-2015-05-11

"Trio Colorato" koncerts Ženēvā, 12.maijs, Pantes pils (Château de Penthes), Chemin de l'Impératrice 18, Pregny-Chambésy, Šveice

Ansamblis "Trio Colorato" apvieno mūziķus no visām pašreizējās trio prezidentūras valstīm: Itālijas, Latvijas un Luksemburgas. Latviju ansamblī pārstāv talantīgā flautiste Agnese Nikolovska, kura vairākkārt ieguvusi godalgotas vietas Latvijas un starptautiska mēroga konkursos. Tāpat ansamblī muzicē viņas pasniedzējs Karlo Janss no Luksemburgas un itāļu čellists Stefane Džampellegrīni.

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi-ical/trio-colorato-koncerts-zeneva-2015-05-12

Mihaila Barišņikova kolekcijas izstāde "Māksla man līdzās", 15.maijs - 5.jūlijs, Mākslas muzejs Rīgas Birža, Doma laukums 6, Rīga

kim? Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Barišņikova Mākslas Centru (BMC) Ņujorkā un Mākslas muzeju Rīgas Birža sniedz ieskatu Rīgā dzimušā, izcilā baleta meistara Mihaila Barišņikova mākslas kolekcijā, veidojot Barišņikova personīgi BMC dāvināto darbu kolekcijas skati.

Mediju iespējas: preses konference 15.maijā plkst.13:00 Mākslas muzeja "Rīgas Birža" Jūgenda salonā. Pieteikšanās: harita.manina@kim.lv

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/kulturas-notikumi/mihaila-barisnikova-makslas-kolekcijas-izstade-riga-2015-05-15

Prezidentūras kultūras kilometrs "Lattelecom" Rīgas maratonā, 17.maijs, plkst. 08:00 - 15:00 EET, Rīga

2015.gada "Lattelecom" Rīgas maratonā būs iekļauts īpašs Latvijas prezidentūrai ES Padomē veltīts kultūras kilometrs. "Prezidentūras kultūras kilometrs" būs trases posms pašā galvaspilsētas centrā, kurā plānota plaša kultūras, mūzikas, sadziedāšanās un performanču programma. Reģistrēties dalībai "Lattelecom" Rīgas maratonā iespējams līdz 2015.gada 16.maijam.

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/kulturas-notikumi/prezidenturas-kulturas-kilometrs-lattelecom-rigas-maratona-2015-05-17

Koncerts un kokles dāvināšana Briseles Mūzikas instrumentu muzejam, 17.maijs, Mūzikas instrumentu muzejs, Montagne de la Cour / Hofberg 2, Brisele, Beļģija

Sadarbībā ar Latvijas Radio programmu "Klasika", Latvijas prezidentūra ES Padomē dāvinās īpaši izgatavotu kokli Briseles Mūzikas instrumentu muzejam. Dāvinājuma ceremoniju papildinās koncerts, ko sniegs kokles virtuoze Laima Jansone.

Papildu informācija: https://eu2015.lv/lv/notikumi/kulturas-notikumi/koncerts-un-kokles-davinasana-briseles-muzikas-instrumentu-muzejam-2015-05-1

Linda Jākobsone,
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI