DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2015
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība
1
1

Prezidentūras pasākumus Latvijā apmeklējuši jau gandrīz 15 tūkstoši viesu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2015.gada 8.maijs. Latvijā līdz šim norisinājušies 129 prezidentūras ES Padomē pasākumi, savukārt Briselē un Luksemburgā – 873 dažāda līmeņa sanāksmes. Uz prezidentūras pasākumiem Latvijā ieradušies 14,7 tūkstoši viesu. Kopumā prezidentūras pasākumus ārvalstu un Latvijas žurnālisti apmeklējuši 982 reizes.

Visvairāk žurnālistu – 222 – Rīgā pulcējās uz Ekonomikas un finanšu jautājumu ministru neformālo tikšanos, kas norisinājās 24. un 25.aprīlī. Sagaidāms, ka vēl lielāka žurnālistu interese būs par Austrumu partnerības samitu 21. un 22.maijā un tā pavadošajiem pasākumiem.

Prezidentūras mājaslapa www.eu2015.lv apmeklēta 238 127 reizes, unikālo skatījumu skaitam sasniedzot 136 tūkstošus. Salīdzinājumam Latvijas trio prezidentūras partnervalsts Itālijas mājaslapa attiecīgajā periodā skatīta 315 814 reizes, unikālo skatījumu skaitam sasniedzot 134 tūkstošus. Mājaslapa skatīta no vairāk nekā 180 pasaules valstīm, visbiežāk no Latvijas, Beļģijas, Vācijas, Apvienotās Karalistes un Francijas. Prezidentūras Twitter kontam @es2015lv latviešu valodā šobrīd ir vairāk nekā 4060 sekotāji, savukārt @eu2015lv kontam angļu valodā – vairāk nekā 7090.

Izmantojot prezidentūras veidotos video materiālus no pasākumiem, kas norisinājās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, 119 TV kanāli Eiropā ir izveidojuši 2 626 sižetus vairāk nekā 12 stundu garumā. Visbiežāk videomateriālu izmantojuši žurnālisti no Grieķijas, Spānijas, Itālijas, Vācijas un Portugāles.

Pirmajos četros mēnešos Prezidentūras publiskās diplomātijas un kultūras programma piedāvājusi 34 koncertus un 22 izstādes 11 valstīs. Dažādos kino festivālos demonstrētas 69 animācijas, dokumentālās un spēlfilmas no Latvijas. Izdota Latvijas prezidentūras pastmarka, kā arī īpaša 2 eiro apgrozības monēta ar prezidentūras logo. Raiņa un Aspazijas 150.gadadienai veltītais īsfilmu projekts #domasspēks viesojies 17 ES dalībvalstīs. Uz vairāk nekā 70 bibliotēkām 35 pasaules valstīs ceļu sākuši prezidentūras un LNB gatavotie grāmatu dāvinājuma komplekti.

Līdz pat prezidentūras noslēgumam rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja aplūkot Latvijā radītās inovatīvās idejas, apmeklējot brīvdabas izstādi pie tirdzniecības centra "Origo". Latvijas Nacionālajā bibliotēkā aizvien apskatāma izstāde "Dizaina manifestācijas/REPUTĀCIJA".

Līdz šī gada maijam Latvijas prezidentūras ES Padomē atbalstītāju programmā iesaistījušies 34 ziedotāji. Latvijas prezidentūras lielākie ziedotāji ir SIA "Inchcape BM Auto", SIA "Air Baltic Corporation" un Latvijas Informācijas tehnoloģiju klāsteris. Būtisku devumu nodrošinājusi arī SIA "Microsoft Latvia", SIA "Latvijas Mobilais Telefons", kā arī VAS "Latvijas dzelzceļš" un SIA "LDz Cargo".

Novērtējot Latvijas prezidentūras nozīmi vietējo uzņēmumu atpazīstamības veicināšanā, konkursā "Gada preču zīme" Latvijas prezidentūras logo "Dzirnakmens" izcīnīja trešo vietu nominācijā "Gada preču zīme – Latvijai".

Plašāka informācija par prezidentūras notikumiem pieejama gan prezidentūras mājaslapā www.eu2015.lv un audiovizuālajā datubāzē: https://adb.eu2015.lv/, gan arī  prezidentūras YouTube kanālā: https://www.youtube.com/user/EU2015LV.

Lāsma Lapinska
Projektu vadītāja
Prezidentūras komunikācijas  un sabiedrisko attiecību departaments
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI