DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Turpina augt atbalsts Latvijas dalībai Eiropas Savienībā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2015.gada 15.aprīlis. Līdz ar iedzīvotāju informētību par Latviju kā prezidējošo valsti Eiropas Savienības Padomē, turpina augt arī atbalsts Latvijas dalībai Eiropas Savienībā. Šī gada martā 42,2% norādīja, ka atbalsta Latvijas dalību ES, liecina pētījumu centra SKDS jaunākā sabiedriskās domas aptauja. Tas ir augstākais rādītājs piecu gadu laikā.

Uzskatu, ka Latvijas dalība ES ir "ne laba, ne slikta" atzīmēja 39% Latvijas iedzīvotāju. Savukārt atbildi "slikta lieta" pauda 13,8% aptaujas dalībnieku.

Vienlaikus pieaugusi arī iedzīvotāju informētība par Latvijas prezidentūru. 86,2% iedzīvotāju norādīja, ka ir informēti, ka Latvija 2015.gada pirmajā pusgadā ir prezidējošā valsts ES Padomē.

Visbiežāk par gaidāmo Latvijas prezidentūru informēti respondenti vecumā no 45 līdz 54 gadiem, aptaujātie ar augstāko izglītību, kā arī iedzīvotāji, kuru ģimenē galvenā sarunu valoda ir latviešu. Par prezidentūru zinošāki ir publiskajā sektorā nodarbinātie, Rīgā dzīvojošie respondenti ar vidējiem ienākumiem.

Vaicāti, kādu iespaidu varētu atstāt Latvijas prezidentūra, 80,9% iedzīvotāji piekrita apgalvojumam, ka prezidentūra veicinās Latvijas atpazīstamību. 77,3% iedzīvotāju norādīja, ka prezidentūra ļaus plašāk iepazīstināt Eiropu ar Latvijas kultūru un tradīcijām. Salīdzinoši bieži aptaujas dalībnieki uzskatīja, ka prezidentūra stiprina Latvijas lomu ES – 65,1%, dod iespēju Latvijai vērst uzmanību uz mūsu valstī aktuāliem jautājumiem – 63,3%, kā arī atzina, ka tas ir nozīmīgs notikums Latvijas attīstībai – 60,6%.

Aptuveni puse respondentu – 51,3% – pauda viedokli, ka Latvijas prezidentūra ES ļaus iedzīvotājiem labāk saprast, kā darbojas Eiropas Savienība. Savukārt 42,1% norādīja, ka prezidentūra veicina vietējo uzņēmēju preču un pakalpojumu noietu.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja "Uzskati par Latvijas dalību ES, informētība un attieksme pret prezidentūru ES Padomē" 2015.gada martā.

Lāsma Lapinska
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītāja
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI