DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Latvijas uzņēmumi piedalīsies starptautiskajā inženiernozaru izstādē „Hannover Messe - 2015”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Latvijas augstskolas un zinātniskie institūti, kā arī uzņēmumi ar Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas MASOC atbalstu piedalīsies pasaules lielākajā industriālajā gadatirgū „Hannover Messe - 2015”, Hannoverā, Vācijā, no š.g. 13. līdz 17. aprīlim.

Vairāk kā 18 gadus šajā izstādē ar panākumiem piedalās arī Latvijas uzņēmumi – šogad izstādes tematiskajā ekspozīcijā "Piegādes industrijai, ražošanas tehnoloģijas un pakalpojumi" (Industrial Subcontracting, Production Engineering and Services) Latvijas nacionālajā stendā tiks pārstāvēti 7 uzņēmumi: SIA "Baltrotors", AS "Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca", AS Energofirma "JAUDA", SIA "Mehtehkons", SIA "Semko", SIA "Sertifikācijas Centrs" un SIA "TTS (Transport Technology Systems)", kā arī LIAA pārstāvji, kas ārvalstu partnerus iepazīstinās ar uzņēmējdarbības vides un nozares aktualitātēm Latvijā.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma ir atjaunota Latvijas pārstāvniecība izstādes tematiskajā ekspozīcijā "Zinātniskās izstrādnes un attīstība" (Research & Development), kurā piedalīsies Rīgas Tehniskā Universitāte, Koksnes Ķīmijas Institūts, kā arī uzņēmumi – SIA "Aviatest", SIA "Blue Shock Taxi" un SIA "Centre Composite".

Līdztekus dalībai stendā uzņēmēji plāno iegūt jaunus biznesa kontaktus arī izstādes laikā Eiropas Biznesa atbalsta tīkla rīkotajā uzņēmumu kontaktbiržā "b2faironline".

Izstāde "Hannover Messe" ir lielākā pasaules industriālā izstāde. 2014. gada izstādē tika pārstāvēti 5000 uzņēmumi no 60 valstīm, un to apmeklēja 180 000 apmeklētāju, starp tiem vairāk kā 50 000 bija no ārvalstīm.

Izstādē ik gadus redzams viss jaunais, kas parādījies pasaules tirgū mašīnbūvē un metālapstrādē, rūpniecisko iekārtu ražošanā, enerģētikā, elektronikā, elektrotehnikā, automatizācijā, jaunu materiālu izstrādāšanā, pielietojamajos zinātniskajos pētījumos, kā arī citās nozarēs.

Latvijas uzņēmēju dalība izstādē tiek rīkota Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta "Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas" ietvaros.

LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI