DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Atēnās atklāj Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Grieķijā informē:
9. janvārī Eiropas Parlamenta pārstāvniecībā Atēnās Latvijas vēstnieks Ivars Pundurs atklāja Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē un iepazīstināja ar Latvijas prezidentūras prioritātēm.

Atklāšanas pasākums sākās ar klusuma brīdi, pieminot žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā notikušajā teroraktā bojāgājušos.

Vēstnieks Ivars Pundurs uzsvēra, ka ES Padomes darba programma būs balstīta uz Itālijas-Latvijas-Luksemburgas prezidentūras Trio prioritātēm, ES Padomes stratēģisko darba kārtību un Eiropas Komisijas izstrādāto darba kārtību 2014.-2019. gadam, kā arī iepazīstināja klātesošos ar galvenajiem Latvijas plānotajiem pasākumiem konkurētspējīgas, digitālas un iesaistītas Eiropas veicināšanā.

Atklāšanas pasākumu apmeklēja Grieķijā akreditētie ES dalībvalstu un ES kandidātvalstu vēstnieki, Eiropas Parlamenta un Eiropas Komisijas pārstāvniecību vadītāji, Grieķijas Ārlietu ministrijas pārstāvji un vietējie žurnālisti.

Uzrunu teica arī Itālijas un Luksemburgas vēstniecību pārstāvji, akcentējot Trio prezidentūras kopīgos mērķus un nepieciešamību nodrošināt uzsākto iniciatīvu turpināšanu.

Atklāšanas pasākuma viesiem tika rādīts Latvijas Institūta sagatavotais videoklips "Iepazīšanās video: Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē ", lai sniegtu vizuālu ieskatu latviešu kultūrā un tradīcijās.

Latvijas Republikas vēstniecība Grieķijā
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI