DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2013
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

VSAA sāk izsniegt izdienas pensijas saņēmēja apliecības

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) no 1.marta visās klientu apkalpošanas vietās bez maksas sāk izsniegt izdienas pensijas saņēmēja apliecības Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem, lidotājiem, jūrniekiem un citiem transporta darbiniekiem, kam piešķirta izdienas pensija. To paredz Ministru kabineta noteikumi Nr.46 „Izdienas pensijas saņēmēja apliecības izsniegšanas kārtība”.

Lai saņemtu apliecību, persona VSAA uzrāda personu apliecinošu dokumentu un iesniedz fotogrāfiju (3x4 cm). Ja apliecību vēlas izņemt izdienas pensionāra pilnvarots pārstāvis, jāuzrāda pilnvarojuma dokuments.

VSAA apliecību izsniegs uzreiz klientu apkalpošanas vietā vai pēc personas vai tās pilnvarotā pārstāvja lūguma nosūtīs pa pastu ierakstītā vēstulē piecu darbdienu laikā pēc dokumentu iesniegšanas.

Pēc VSAA rīcībā esošās informācijas pensijas apliecības var pieprasīt aptuveni 3 000 izdienas pensijas saņēmēju.

Turpmāk apliecību varēs pieprasīt vienlaikus ar izdienas pensijas pieprasīšanu. Šādā gadījumā pensijas apliecība tiks izsniegta pēc lēmuma pieņemšanas par pensijas piešķiršanu.

Izdienas pensijas saņēmēja apliecība tiek izsniegta ar derīguma termiņu līdz dienai, kad persona sasniedz likumā noteikto pensijas vecumu, izņemot gadījumus, kad apliecību atkārtoti izsniedz izdienas pensijas saņēmējam, kas jau ir sasniedzis likumā noteikto pensijas vecumu, bet turpina saņemt izdienas pensiju.

Izdienas pensijas saņēmēju apliecības, kas izsniegtas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir derīgas un izmantojamas arī turpmāk.

Apliecības izņemšana ir katra izdienas pensionāra brīva izvēle, tās uzrādīšana atvieglos iespēju izmantot dažādu pakalpojumu sniedzēju piedāvātās atlaides.

Papildu informācija:
Iveta Daine,
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras preses sekretāre,
tālr. 67013616, mob. 29466755,
e-pasts; iveta.daine@vsaa.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI