DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2012
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Izstrādāta ģenētisko resursu mežaudžu izveidošanas un apsaimniekošanas kārtība

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi jaunu Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Ģenētisko resursu mežaudžu izveidošanas un apsaimniekošanas kārtība”, ko šodien, 29. novembrī, izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts nosaka, ka ģenētisko resursu mežaudzes izveido, lai saglabātu augstvērtīgas dabiskas izcelsmes mežaudzes koku sugu ģenētiskās daudzveidības un genofonda saglabāšanai. Nosacījumi paredz, ka ģenētiskās resursu mežaudzes izveidošanu ierosina  persona, kura ir meža īpašnieks, tiesiskais valdītājs vai to pilnvarotā persona vai cita persona, kas saņēmusi Valsts mežzinātnes institūta atzinumu, kā arī pats institūts. Plānots, ka ģenētisko resursu mežaudzes apsaimnieko tā, lai saglabātos koku suga, kurai tā izveidota, savukārt platība atjaunojama, izmantojot šajā mežaudzē iegūto reproduktīvo materiālu.

Noteikumu projekts arī nosaka, ka, pamatojoties uz Valsts mežzinātnes institūta atzinumu, lēmumu par ģenētisko resursu mežaudzes izveidošanu pieņem Valsts meža dienests. Tāpat noteikti dokumenti un informācija, kas jāiesniedz Valsts meža dienestam, lai tas varētu pieņemt lēmumu par ģenētiskās resursu mežaudzes izveidošanu.

Šobrīd ģenētisko resursu mežaudžu izveidošanu regulē MK 2001. gada 8. maija noteikumi Nr. 189 "Dabas aizsardzības noteikumi meža apsaimniekošanā". Jaunais noteikumu projekts stāsies spēkā pēc to izskatīšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:  http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40269346

______________________________

Informāciju sagatavoja
Viktorija Kalniņa
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 67027622
viktorija.kalnina@zm.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI