SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
07. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Izglītība
5
5

Atcelta prasība par Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nepieciešamību pedagogiem

Stājas spēkā 07.05.2022.
Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Sintija Zandersone, LETA

No 2022. gada 1. jūlija tiek atceltas izglītības nozarei noteiktās prasības par vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nepieciešamību.

To paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, kas stājas spēkā sestdien, 7. maijā.

Savukārt jaunieši, kuri iegūst izglītību vispārējās vai profesionālās izglītības iestādēs, var tikt nodarbināti izglītības procesā vai sniegt bērnu uzraudzības pakalpojumu vasaras brīvdienās bez vakcinācijas un pārslimošanas sertifikāta, sākot ar 1. jūniju.

Līdz šim noteikumi paredzēja, ka bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējam, pedagoga privātprakses pakalpojumu sniedzējam, pirmsskolas izglītības, pamatizglītības, vidējās izglītības (tostarp interešu izglītības, profesionālās ievirzes izglītības, profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides programmās) un augstākās izglītības (izņemot akadēmisko personālu, kas neierodas Latvijas Republikas teritorijā) pakāpē nodarbinātajiem, kā arī neformālās izglītības (tai skaitā interešu izglītības) un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmās nodarbinātajiem, izglītības procesā un tā nodrošināšanā ir nepieciešams vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Turpretī tiem pedagogiem, kuriem 31. martā bija derīgs pārslimošanas sertifikāts, netika piemērota prasība vakcinēties pret Covid-19 līdz šīgada 30. jūnijam arī tad, ja sertifikāta termiņš šajā laikposmā beidzās.

Vienlaikus noteikumos tiek saglabātas tiesības darba devējam izvērtēt katra darbinieka inficēšanās risku un iespējamo risku citu cilvēku veselībai un noteikt darbus, kuru veikšanai ir nepieciešams vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Minētās darba devēja tiesības nav attiecināmas uz izglītojamajiem, kuri tiek nodarbināti vasaras brīvdienās, informē Izglītības un zinātnes ministrija.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI