NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
10. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Veselība
3
3

Sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maskas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Freepik

No 15. maija sabiedriskajā transportā vairs nebūs spēkā prasība lietot medicīniskās sejas maskas un FFP2 respiratorus bez vārsta.

To paredz valdības 10. maija lēmums apstiprināt grozījumus Ministru kabineta noteikumos Nr. 662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”.

Izmaiņas noteikumos paredz no 15. maija izslēgt 94. punktu, kas līdz šim noteica kārtību, ka sabiedriskajā transportā (izņemot taksometru vai vieglo automobili, ar kuru veic pasažieru komercpārvadājumus) pasažieri lieto medicīniskās sejas maskas vai FFP2 respiratorus bez vārsta. Sejas maskas vairs nebūs jālieto arī sabiedriskā transporta darbiniekiem, kuri nonāk saskarē ar pasažieriem (piemēram, kontrolieriem, konduktoriem, transportlīdzekļa vadītājiem).

Svītrojot noteikumu 17.3. apakšpunktu, izslēgta arī norma, kas paredzēja pienākumu bērniem līdz 18 gadu vecumam sabiedriskajā transportā izmantot vismaz parastās – auduma – sejas maskas.

Vienlaikus sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējam paliek spēkā prasība regulāri vēdināt transportlīdzekļa salonu un dezinficēt tā virsmas.

Pasažieru komercpārvadājumos ar taksometru un vieglo automobili prasība lietot medicīniskās sejas maskas un respiratoru jau ir atcelta.

Ņemot vērā tuvojošos vasaru un siltāku laiku, Satiksmes ministrija aicina iedzīvotājus īsākas distances veikt kājām vai ar velosipēdu.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI