NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
29. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Kultūra

Imanta Ziedoņa bibliotēkai durvis vaļā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Imanta Ziedoņa muzeja veidotās Ziedoņa bibliotēkas ekspozīcija.

FOTO: Kitija Mīļūna, LETA

Šodien, 2019. gada 29. oktobrī, Sporta ielā 2 durvis vērusi Imanta Ziedoņa muzeja veidotā Ziedoņa bibliotēka.

“Ziedoņa muzeja komplekss dzejnieka vasarnīcā Murjāņos ir piemērots apmeklētājiem tikai gada siltajos mēnešos un savu sezonu īsteno no jūnija līdz septembra beigām, tāpēc radās nepieciešamība alternatīvai vietai, kurā realizēt muzeja funkcijas visa gada garumā,” “Latvijas Avīzei” stāsta Ziedoņa muzeja pārstāve Kristiāna Salnāja.

Ziedoņa bibliotēkā vienkopus apkopota lielākā daļa no vairāk nekā 200 izdotajām Imanta Ziedoņa grāmatām. Bibliotēka ir radoši interaktīva telpa ikvienam, kas vēlas iepazīt dzejnieka personību un daiļradi, reizē arī pētniecisks, izglītojošs centrs skolu jauniešiem, studentiem un visu vecumu interesentiem.

Tā sniegs iespēju apmeklēt literārus pasākumus, lekcijas un diskusijas, turpinās Imanta Ziedoņa daiļrades mantojuma saglabāšanu, pārizdošanu un tulkošanu, kā arī piedāvās īpašas mācību stundas skolēniem.

“Darbs pie Imanta Ziedoņa bibliotēkas koncepta aizsākts jau 2017. gadā, un, tāpat kā Ziedoņa muzejs, šī bibliotēkas lasītava ir citāda, nekā ierasts. Ziedoņa bibliotēkas lasītavā izveidots interaktīvs grāmatu skapis un īpaša dzejniekam veltīta infografika. Interaktīvajā skapī īpaša loma veltīta Imanta Ziedoņa un Latvijas kultūras kanona vērtību saskares punktiem,” ziņo Imanta Ziedoņa bibliotēkas vadītāja Ance Caune.

Bibliotēkas lasītava Sporta ielā 2, Rīgā, apmeklētājiem atvērta katru otrdienu no plkst. 16.00 līdz 19.00. Vairāk informācijas par bibliotēku var meklēt Imanta Ziedoņa muzeja sociālo tīklu profilos: vietnē “Facebook” un “Instagram”.

GALERIJA

Imanta Ziedoņa muzeja uzticības padomes pārstāve Žaneta Jaunzeme-Grende (no kreisās) un Imanta Ziedoņa bibliotēkas vadītāja Ance Caune piedalās Imanta Ziedoņa muzeja veidotās Ziedoņa bibliotēkas atklāšanas pasākumā.

Foto: Kitija Mīļūna, LETA

7
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI