NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
31. augustā, 2011
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Politika
1
7
1
7

Vienkopus pieejamas karikatūras par valdību

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis izstādes atklāšanā uzsvēra: politiķim jāpiemīt spējai uzklausīt un pieņemt kritiku.

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru kabineta 2. stāvā atklāta karikatūru izstāde par valdību. Atklāšanā, kas norisinājās 30. augustā, piedalījās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, ministri un karikatūru autori. Neparastais notikums vienlaikus tika raksturots gan kā ļoti nopietns, gan nenopietns pasākums.

Izstādē apskatāmi 36 darbi, kurus veidojuši tādi karikatūristi kā Agris Liepiņš, Gatis Šļūka, Ēriks Ošs, Ernests Kļaviņš, Ludmila Bulikina, Jūlija Bulikina, Vadims Solncevs, Sergejs Tjuļeņevs un Romans Vitkovskis. Šie deviņi mākslinieki ar humoru un satīru stāsta par valdības darbu un situāciju valstī.

Karikatūru izstādi organizē Valsts kanceleja sadarbībā ar mākslinieku Aleksandru Bulikinu un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu. "Ar šo karikatūru izstādi Valsts kanceleja uzsāk aktīvu dažādu kultūras un sabiedrības projektu īstenošanu, lai radošā un netradicionālā veidā sabiedrību iepazīstinātu ar valdības darbu," norāda Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane. Viņa vērsa uzmanību uz to, ka humors rosina cilvēka domu. Tikai spēcīgas personas spēj uz sevi paskatīties ar pašironiju.

Karikatūru galvenie varoņi ir Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, ekonomikas ministrs Artis Kampars, kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, Saeimas deputāti Andris Šķēle un Valērijs Kravcovs. Tēmas, kas kļuvušas par karikatūristu iedvesmas avotu, ir koalīcijas veidošana, budžeta konsolidācija, pensijas, ierēdņu skaita samazināšana, starptautiskais aizdevums Latvijas ekonomikas stabilizēšanai un citas.

Atklājot izstādi, Ministru prezidents atzina, ka karikatūra var būt gan draudzīga, gan nesaudzīgi kritizējoša. V. Dombrovskis uzsvēra: karikatūras ir tiešs pieņemto lēmumu kritikas redzējums, atspoguļojums. Tāpat arī Ministru prezidents izteica pateicību karikatūristam izstādes noformētājam Aleksandram Bulikinam un Jaņa Rozentāla Mākslas vidusskolas pārstāvjiem par atbalstu izstādes izveidē.

Karikatūrists Ēriks Ošs priecājās par iespēju piedzīvot laiku, kad valstsvīri šādu sevis attēlojumu zīmējumā pieņem par normu. "Tāpēc vien bija vērts tik ilgi dzīvot. Lai demokrātija turpinās," izteicās Ē. Ošs.

Pēc izstādes atklāšanas karikatūristi devās līdzi ministriem uz Ministru kabineta sēdi, lai zīmējumos iemūžinātu valdības pārstāvjus darbā.

Interesenti izstādi Ministru kabinetā varēs apskatīt līdz 1. oktobrim, vispirms piesakoties Komunikācijas departamentā (e-pasts maija.lace@mk.gov.lv, tālrunis 67082924). Pieteikties Ministru kabineta ekskursijai var, aizpildot anketu, kas pieejama mājaslapā http://www.mk.gov.lv/lv/aktuali/ekskursijas/karikaturas.

Daļu no karikatūrām iespējams aplūkot mājaslapā http://www.mk.gov.lv/lv/mp/foto-galerija/?gallery=285.
Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI