E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9177
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Par platību maksājumu saņemšanu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. martā, 2016
guntars

Lūdzu sniegt skaidrojumu šādā jautājumā. Manā īpašumā ir lauksaimniecības zeme. Vai var kāda cita persona pieteikties uz Eiropas platību maksājumu par šo zemi un par to saņemt finansējumu? Vai šajā gadījumā nepieciešama zemes īpašnieka rakstiska piekrišana?

A
atbild:
29. martā, 2016

Pamatojoties uz spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, lai saņemtu Eiropas Savienības platību maksājumus, atbalsta pretendentam ir jāizpilda divi nosacījumi, t.i., kārtējā gada 15. jūnijā jābūt tiesībām rīkoties ar maksājumiem pieteiktajām platībām un jāveic attiecīgo platību apsaimniekošana. Ja nav ievērots kaut viens no šiem nosacījumiem, atbalsta pretendentam par attiecīgo platību nav tiesību saņemt maksājumus.

Tas nozīmē, ka cita persona var saņemt Eiropas Savienības platību maksājumus par Jūsu īpašumā esošo lauksaimniecības zemi, ja viņa to apsaimnieko atbilstoši prasībām un Jūs kā īpašnieks esat atļāvis veikt platību apsaimniekošanu.

Lauku atbalsta dienests norāda, ka saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem pretendentam pieteikšanās brīdī nav pienākums uzrādīt dokumentus, kas apliecina viņa tiesības apsaimniekot atbalstam pieteikto platību. Taču Lauku atbalsta dienests var pieprasīt pretendentam uzrādīt dokumentus, kas apliecina, ka atbalstam pieteiktā lauksaimniecības zemes platība pēc stāvokļa kārtējā gada 15. jūnijā atrodas tā tiesiskajā valdījumā (lietošanā), ja to neapliecina ieraksts zemesgrāmatā. Līdz ar to Lauku atbalsta dienests var pieprasīt arī rakstisku zemes īpašnieka piekrišanu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas