E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24231
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Vide
1
4
1
4

Platībmaksājumus var saņemt tikai īpašnieks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. septembrī, 2021
Aivars Bērziņš

Manā īpašumā ar LAD projektu lauksaimniecības zemē tika ieaudzēta bērza mežaudze, kas pārtapa meža zemē. Pēc trīs gadiem kāds šo platību bez īpašnieka piekrišanas nopļāva un iesniedza LAD ar lauku bloka karti, lai saņemtu platībmaksājumus, kurus arī LAD akceptēja, ko var redzēt portālā www.karte.lad.gov.lv. Principā meža zemes transformācija uz lauksaimniecības zemi notika ar LAD akceptu, taču ne ar zemes īpašnieku, bet sadarbībā personu, kas nav zemes īpašniece. Ko man darīt? LAD saka, lai rakstu iesniegumu, kaut kad izskatīšot. Biju šokā! Ka LAD akceptē mežaudzes nopļaušanu par labu nezināmai personai, vienlaikus ignorējot spēkā esošu līgumu ar īpašnieku par mežaudzes ieaudzēšanu.

A
atbild:
23. septembrī, 2021

Platību maksājumus var saņemt tikai tādā gadījumā, ja pieteicējs ir zemes tiesiskais valdītājs (t. i., īpašnieks vai nomnieks). Ja šādu tiesību nav, tad platību maksājumus saņemt nevar.

Aicinām jautājuma autori iesniegt Lauku atbalsta dienestam informāciju par kadastru vai bloku, kurā nav dota piekrišana šīs zemes apsaimniekošanai. Tad dienests varēs izvērtēt situāciju un pārbaudīt zemes lietošanas tiesības.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas