E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24681
Lasīšanai: 2 minūtes

Kāpēc LAD noraidīja projektu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. novembrī, 2021
Lilija

Labdien! Gribētu izprast likuma normu: zemnieku saimniecības pārvaldnieks ar Uzņēmumu reģistrā reģistrētām paraksta tiesībām ir uzskatāms par minētās z/s īpašnieku. Situācija šāda: Lauku atbalsta dienests noraidīja projektu, pamatojot ar to, ka jaunais lauksaimnieks, kas z/s pārņēma pilnībā 2020. gadā, līdz pārņemšanai no 2015. gadā bija reģistrēts UR ar parakstiesībām kā pārvaldnieks. Noraidījuma pamats ir šis fakts. Pārvaldnieks tajā pašā laikā bija pieņemts arī darbā un saņēma par pārvaldnieka pienākumiem atalgojumu.

A
atbild:
09. novembrī, 2021
Lauku atbalsta dienests
Kristīne Ilgaža, Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja

Lauku atbalsta dienests katru projekta pieteikumu izvērtē pēc stingri noteiktiem kritērijiem. Šajā situācijā būtu nepieciešams zināt plašāku informāciju un kontekstu, lai varētu precīzi pamatot projekta noraidīšanas iemeslus.

Minētā atbalsta pasākuma mērķis – sniegt finansiālu atbalstu jaunajam lauksaimniekam kā pirmās lauku saimniecības vadītājam. Nezinot konkrēto gadījumu, LAD nevar komentēt pārvaldnieka kā saimniecības vadītāja lomu un iesaisti konkrētajā saimniecībā.

Ja atbalsta pretendents nepiekrīt lēmumā norādītajiem argumentiem, ir iespēja viena mēneša laikā no lēmuma saņemšanas iesniegt LAD Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā pārsūdzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas