E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8621
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vai likvidatoram jābūt uzņēmuma darbiniekam?

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. decembrī, 2015
SANTA

Sveiki. Vēlējos noskaidrot, vai uzņēmuma, kur tiesa piesprieda pārtraukt saimn. darbību, ieceltam likvidatoram ir jābūt kā darbiniekam un jāuzskaita stundas un jāmaksā alga? Nekur nevaru šo noskaidrot! Paldies.

A
atbild:
08. janvārī, 2016
Uzņēmumu reģistrs
Baiba Goloveja, Juridiskās nodaļas juriskonsulte

Komerclikuma 318.panta pirmajā daļā ir noteikts, ka likvidāciju veic valdes locekļi, ja statūtos, dalībnieku sapulces lēmumā vai tiesas nolēmumā nav noteikts citādi. Ja likvidatoru ieceļ dalībnieku sapulce, tā nosaka likvidatora atlīdzības apmēru un izmaksas kārtību (Komerclikuma 318.panta otrā daļa). Līdz ar to sabiedrības darbības izbeigšanas gadījumā likvidāciju veic sabiedrības valdes locekļi vai citas personas, kurus sabiedrības dalībnieki ir iecēluši par sabiedrības likvidatoriem.

Sabiedrības dalībniekiem ir pienākums noteikt likvidācijas atlīdzības apmēru un tās izmaksas kārtību. Tādējādi sabiedrības dalībnieku pašu izšķiršanās ir, kāds būs likvidatora atlīdzības apmērs un tā izmaksas kārtība.

Likvidatoram nav obligāti jābūt noformētam kā sabiedrības darbiniekam. Vienlaikus, ja sabiedrības likvidators tiek noformēts kā sabiedrības darbinieks, tad iesakām Jums konsultēties Valsts ieņēmumu dienestā un Nodarbinātības valsts aģentūrā par darba laika uzskaiti un algas samaksas kārtību.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas