E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8200
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Apelācijas instances nolēmums administratīvā pārkāpuma lietā nav pārsūdzams

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. oktobrī, 2015
Indra

Sveiki! Mans vīrs tika nepamatoti apvainots, ka braucis dzērumā, bet viņš gulēja automašīnā, tagad lieta tika pārsūdzēta apgabaltiesā, taču izskatīja bez vīra klātbūtnes, un viņš tika sodīts ar 1200 eiro, 4 gadiem atņemt vad. apliec. un 10 diennaktis arests! Vīrs ir tuvu nervu sabrukumam, ka nepamatoti apmelots no pašvaldības policista puses. Jautājums, vai ir iespēja vēl attaisnot un kaut kur griezties, ja apgabaltiesas tiesnesis nevēlējās uzklausīt vīru, bet tic klajiem meliem, ko stāsta policists? Spriedums neesot pārsūdzams! Varbūt varam griezties prokuratūrā vai kur citur? Situācija ir absurda, un sabojāta dzīve dēļ klajiem meliem! Lūdzu, iesakiet kaut ko! Ko darīt ar sodu?

A
atbild:
22. oktobrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Informācija portālā „Latvijas tiesas”:

Administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšana apelācijas instances tiesā

Apelācijas kārtībā rajona (pilsētas) tiesas nolēmumu var pārsūdzēt apgabaltiesā. Prokurors var iesniegt apelācijas protestu. Rajona (pilsētas) tiesas vai tiesneša nolēmums ir pārsūdzams, ja tas tieši noteikts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK 289.17pants).

Rajona (pilsētas) tiesas pieņemtu nolēmumu administratīvā pārkāpuma lietas dalībnieks var pārsūdzēt 10 darba dienu laikā no pilna nolēmuma paziņošanas dienas. Ja ir nokavēts procesuālais termiņš apelācijas vai blakus sūdzības iesniegšanai, sūdzības iesniedzējs var lūgt procesuālā termiņa atjaunošanu. Par rajona (pilsētas) tiesas atteikumu atjaunot vai pagarināt procesuālo termiņu apelācijas vai blakus sūdzībai var iesniegt blakus sūdzību (LAPK 289.18pants).

Apelācijas instances nolēmums administratīvā pārkāpuma lietā nav pārsūdzams un stājas spēkā tā sastādīšanas dienā (LAPK 289.22pants).”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas