E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7410
Lasīšanai: 3 minūtes
1
2
1
2

Ja komercsabiedrības īpašnieks mainījis uzvārdu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2015
Anna

Sveiki! Aktuāls jautājums - esmu firmas īpašniece, firma tika reģistrēta uz mana vecā uzvārda. Apprecējos, nomainīju uzvārdu, domāju, ka uzņēmuma reģistrā tāpat kā citās instancēs informācija mainās automātiski, ņemot informāciju no Iedzīvotāju reģistra. Taču tagad, skatoties „Lursoft”, – redzu, ka tur īpašniece esmu ar veco uzvārdu. Ja tuvākajā laikā vēlos iesniegt papīrus pamatkapitāla denominācijai, kas vēl papildus - lēmums, dokuments vai iesniegums - jāiesniedz. Vai pietiek ar to, ka 18.veidlapā aizpildu 3.1.apakšpunktu?

A
atbild:
29. jūlijā, 2015
Uzņēmumu reģistrs
Evija Ivdra, sabiedrisko attiecību speciāliste

Komerclikuma 187.panta piektās daļas 4.punktā ir noteikts, ka dalībnieku reģistra nodalījumā par sabiedrības dalībnieku - fizisku personu - ir cita starpā jānorāda vārds un uzvārds. Līdz ar to ziņas par sabiedrības dalībniekiem tiek ņemtas no sabiedrības dalībnieku reģistra nodalījuma. Tādējādi, ja par sabiedrības dalībniekiem ir mainījusies sabiedrības dalībnieku reģistra nodalījumā norādāmā informācija, sabiedrībai Uzņēmumu reģistrā ir jāiesniedz sabiedrības dalībnieku reģistra nodalījums ar aktuālajām ziņām par sabiedrības dalībnieku.

Nekādi papildu pierādījumi sabiedrības dalībnieka uzvārda maiņai ( laulības apliecība, pase vai citi dokumenti) nav jāiesniedz. Pieteikuma veidlapā papildus informācijai, kas jānorāda saistībā ar denomināciju, sabiedrība 3.17.punktā „Citas izmaiņas” var norādīt, ka mainījušās ziņas par sabiedrības dalībnieku – ir mainījies dalībnieka uzvārds.

Komerclikuma pārejas noteikumu 45.punkts paredz atbrīvojumu no valsts nodevas samaksas par sabiedrības dalībnieku reģistra pievienošanu sabiedrības reģistrācijas lietai tikai tajos gadījumos, kad izmaiņas dalībnieku reģistra nodalījumā ir notikušas tikai saistībā ar pamatkapitāla denomināciju. Vienlaikus ziņas par to, ka personai ir mainījies uzvārds, pašas par sevi jau ir reģistrētas valsts publiskā reģistrā. Ņemot vērā minēto, tajos gadījumos, kad kopā ar pieteikumu par pamatkapitāla denomināciju, tiek precizētas ziņas arī par sabiedrības dalībnieka uzvārda maiņu, atbrīvojums no valsts nodevas samaksas saglabājas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas