E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7254
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Atteikšanās no vietas bērnudārzā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. maijā, 2015
Marina

Labdien! Bērns tika uzaicināts uz valsts bērnudārzu, taču tiek apsvērta doma palikt līdz šim izvēlētajā privātajā bērnudārzā. Vai ir iespēja atdot uzaicinātā bērna vietu valsts bērnudārzā kādam citam bērnam?

A
atbild:
21. maijā, 2015
Laura Studente
LV portālam

MK noteikumu Nr.1523 „Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei” 10.punkts paredz: ja bērnam, kurš apmeklē privāto izglītības iestādi, tiek piedāvāta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, bērna likumīgajam pārstāvim ir tiesības atteikties no šī piedāvājuma un turpināt saņemt pašvaldības atbalstu. Pašvaldība ir tā, kas nosaka kārtību, kādā bērna likumīgais pārstāvis ir tiesīgs atteikties no vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un tiesīgs atkārtoti saņemt vietu pašvaldības pirmskolas izglītības iestādē, līdz ar to detalizētāk par iespējam atteikties var atrast savas pašvaldības saistošajos noteikumos.

Vietu nav iespējams atdot nevienam konkrēti, bet pēc atteikšanās tā atbrīvosies nākamajam bērnam rindā. Tomēr, ja rindas pašvaldībā nav, tad no vietas var atteikties, bet nebūs iespēja saņemt pašvaldības  līdzfinansējumu. Papildu informācija pievienotajos LV portāla rakstos un e-konsultācijās.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas