E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6612
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Mantojamās mantas novērtējuma nepieciešamību paredz tiesību akti

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2015
Arvis

Labdien! No mirušā tēva esmu mantojis zemnieku saimniecību. Zeme kā atsevišķs īpašums jau pārdota agrāk, zemnieku saimniecībā nekāda saimnieciskā darbība nenotiek, citas mantas nav. Notārs, lai nokārtotu mantojumu uz z/s, pieprasa tās novērtējumu. Vai tas pareizi, varbūt var iztikt bez šāda vērtējuma?

A
atbild:
10. martā, 2015
Latvijas Notariāts
Dagne Rušeniece, zvērināta notāra palīdze

Notārs rīkojas saskaņā ar noteikto kārtību. MK noteikumu Nr.618 "Noteikumi par mantojuma reģistra un mantojuma lietu vešanu" 30.punktā ir noteikts: "Mantojuma lietai pievieno mantinieku iesniegtu mantojamās mantas sarakstu un novērtējumu, kas veikts pēc mantojuma atklāšanās. Mantojamās mantas vērtību norāda eiro."

Savukārt 33.punktā ir noteikts, „ja mantojamās mantas sastāvā ir individuālā komersanta uzņēmums, individuālais uzņēmums, zemnieka vai zvejnieka saimniecība, attiecīgo uzņēmumu novērtē sertificēts vērtētājs un novērtējumu pievieno mantojuma lietai".

Tātad, ja nebūs iesniegts zemnieku saimniecības novērtējums, tad pabeigt mantojuma lietu un nokārtot visas nepieciešamās formalitātes, lai zemnieku saimniecību pārreģistrētu uz mantinieka vārdu, nebūs iespējams.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas