E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5309
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par slimības pabalstu pēc darba attiecību izbeigšanas

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. septembrī, 2014
Simona

Labdien, vēlos precizēt sekojošu situāciju. Es aizgāju no darba, nav vēl pagājis mēnesis, kopš nestrādāju, bet neesmu stājusies NVA uzskaitē. Un esmu saslimusi. Vai valsts izmaksās darbnespējas pabalstu, ja neesmu iestājusies NVA uzskaitē?

A
atbild:
06. oktobrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu" 15.pantā ir noteikts, ka slimības pabalstu par laiku no darba nespējas 11.dienas (darba nespējas lapa "B") piešķir un izmaksā personai, kurai darba nespēja iestājusies mēneša laikā pēc darba tiesisko attiecību pārtraukšanas, ja šī persona bijusi apdrošināta pēdējos divus mēnešus pirms darba attiecību pārtraukšanas.

Tātad, ja darbnespēja iestājusies mēneša laikā pēc darba attiecību pārtraukšanas un tā turpināsies pēc 10.darbnespējas dienas, Jums būs tiesības uz apmaksātu slimības pabalstu no 11.darbnespējas dienas. Par pirmajām 10 slimības dienām nemaksā, jo A lapu jāapmaksā darba devējam, bet Jūs neesat darba attiecībās.

Darbnespējas "B" lapa  jāiesniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai. Abus pabalstus – slimības un bezdarbnieka – vienlaikus nemaksā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas