E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3947
Lasīšanai: 2 minūtes

Fizisko personu datu aizsardzības likums attiecas tikai uz personu datu apstrādi

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. martā, 2014
Vitālijs M.

Labdien! Gribētu uzzināt, vai var filmēt un/vai fotografēt amatpersonas  (policijas, robežsardzes, ugunsdzēsēju utt. darbiniekus), kuri pilda savus dienesta pienākumus un ģērbti noteiktajā formas tērpā? Piemēram, ceļu policijas darbinieku, kad viņš apstādina automašīnu, robežsargu, pildot dienesta pienākumus robežšķērsošanas vietā, ugunsdzēsēju, kad viņš dzēš ugunsgrēku utt.?

A
atbild:
28. martā, 2014
Laura Studente
LV portālam

Fizisko personu datu aizsardzības likuma 3.pants paredz, ka personas piekrišana nav nepieciešama, ja fotografēšana vai filmēšana tiek veikta personiskām vai mājas un ģimenes vajadzībām, turklāt personas dati netiek izpausti trešajām personām.

Jāņem vērā, ka Fizisko personu datu aizsardzības likums attiecas tikai uz fizisko personu datu apstrādi, un tas nenosaka prasības attiecībā uz objektu fotografēšanu vai filmēšanu – vai to drīkst vai nedrīkst darīt.

Savukārt likuma 7.pants paredz, ka personas datu apstrāde ir atļauta tikai tad, ja likumā nav noteikts citādi un ja ir vismaz viens no šādiem nosacījumiem:

1) ir datu subjekta piekrišana;

2) datu apstrāde izriet no datu subjekta līgumsaistībām vai, ievērojot datu subjekta lūgumu, datu apstrāde nepieciešama, lai noslēgtu attiecīgu līgumu;

3) datu apstrāde nepieciešama pārzinim likumā noteikto pienākumu veikšanai;

4) datu apstrāde nepieciešama, lai aizsargātu datu subjekta vitāli svarīgas intereses, tajā skaitā dzīvību un veselību;

5) datu apstrāde nepieciešama, lai nodrošinātu sabiedrības interešu ievērošanu vai realizētu publiskās varas uzdevumus, kuru veikšanai personas dati ir nodoti pārzinim vai pārraidīti trešajai personai;

6) datu apstrāde ir nepieciešama, lai, ievērojot datu subjekta pamattiesības un brīvības, realizētu pārziņa vai tās trešās personas likumiskās intereses, kurai personas dati atklāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas