E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3523
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība

Soda piedziņu drīkstēja nodot tiesu izpildītājam

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. janvārī, 2014
Ligita Samule

Labdien. Īsumā lieta sekojoša. 20.septembrī saņēmu otru kvīti par administratīvā soda samaksu. To samaksāju 30.septembrī (jo esmu nepilngadīga un man nebija naudas). Vai policijai bija tiesības administratīvo pārkāpuma protokolu iesniegt tiesu izpildītājam par parāda piedziņu? Paldies.

A
atbild:
14. februārī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Policijai bija tiesības lēmumu par administratīvā soda uzlikšanu nodot piespiedu izpildei tiesu izpildītājam.

Administratīvo pārkāpumu kodeksa 299.pantā „Lēmuma par naudas soda uzlikšanu izpildes termiņš un kārtība” ir noteikts: „Pārkāpējam naudas sods jāsamaksā ne vēlāk kā trīsdesmit dienu laikā no dienas, kad viņam izsniegts lēmums par naudas soda uzlikšanu, bet, ja šāds lēmums pārsūdzēts vai iesniegts protests par to, - ne vēlāk kā trīsdesmit dienu laikā no dienas, kad paziņots, ka sūdzība vai protests noraidīts.

Ja personai vecumā no četrpadsmit līdz astoņpadsmit gadiem nav patstāvīgas izpeļņas, naudas sodu piedzen no vecākiem vai personām, kas viņus aizstāj./../”

Savukārt likuma 300.pantā „Lēmuma par naudas soda uzlikšanu piespiedu izpilde” ir noteikts:

„Ja parādnieks nav samaksājis naudas sodu šā kodeksa 299.pantā un 299.1 panta trešajā daļā noteiktajā termiņā, piedziņu veic tiesu izpildītājs Civilprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Lēmuma par naudas soda uzlikšanu izpildi var veikt piecu gadu laikā no dienas, kad attiecīgais lēmums iesniegts piespiedu izpildei. Ja lēmuma izpildi aptur saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem par izpildu lietvedības apturēšanu, noilguma laiks tiek apturēts līdz izpildu lietvedības atjaunošanai.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 118 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas