E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3518
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Paziņošana Uzņēmumu reģistram par izmaiņām valdes sastāvā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. janvārī, 2014
Valters

Labdien. Likumā nevaru atrast info par to, cik ilgā termiņā Komercreģistrā obligāti ir jāreģistrē izmaiņas statūtos un valdes sastāvā. Ja viens no valdes locekļiem (kurš strādāja bez darba līguma un bez atlīdzības) pēc savas iniciatīvas iesniedza atlūgumu un ir atstājis amatu, un nav citas personas ko likt vietā. Pēc divām nedēļām SIA dalībnieki sapulcē tomēr nolēma samazināt valdes sastāvu un veikt izmaiņas statūtos un to reģistrēt to UR nākamo 2 nedēļu laikā. Tas nozīmē, ka kopš Valdes locekļa atlūguma kopā būs pagājis viens mēnesis. Vai nebūs sankcijas no UR un no kura brīža skaitās, ka valdes loceklis SIA vairs nestrādā?

A
atbild:
15. janvārī, 2014
Uzņēmumu reģistrs
Krists Viļumsons, Juridiskās nodaļas juriskonsults

Komerclikuma 16.pants nosaka ziņu iesniegšanas termiņu, proti, ka ziņas, uz kuru pamata izdarāmi jauni ieraksti komercreģistrā, kā arī likumā noteiktie dokumenti iesniedzami komercreģistra iestādei 14 dienu laikā no attiecīgā lēmuma pieņemšanas dienas, ja šajā likumā nav noteikts citādi. 

Saskaņā ar Komerclikuma 224.panta astoto daļu sabiedrības valdes loceklis var jebkurā laikā atstāt valdes locekļa amatu, paziņojot par to sabiedrībai. Ņemot vērā, ka valdes loceklis amatu ir atstājis no paziņošanas brīža, sabiedrībai 14 dienu laikā no valdes locekļa paziņojuma saņemšanas ir jāiesniedz pieteikums Uzņēmumu reģistram par izmaiņām valdes sastāvā

Atbildība par Uzņēmumu reģistram iesniedzamo ziņu un dokumentu iesniegšanas noteikumu pārkāpšanu paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.3pantā, kas par normatīvajos aktos noteikto ziņu vai dokumentu neiesniegšanu Uzņēmumu reģistram normatīvajos aktos noteiktajā termiņā paredz izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu no septiņdesmit līdz četrsimt trīsdesmit eiro.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas