E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 34108
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Līgums ar atkritumu apsaimniekotāju

J
jautā:
04. oktobrī, 2024
Māris

Dzīvoju daudzdzīvokļu mājā, kurai ir kopīga atkritumu novietne ar trim citām daudzdzīvokļu mājām. Atkritumu novietne pieder pašvaldībai, un to pārvalda Baložu komunālā saimniecība (apsaimniekotājs). Problēma ir tāda, ka mūsu mājas apsaimniekotājs nav Baložu komunālā saimniecība, bet cits. Vai var būt tā, ka apsaimniekotājam ir līgums ar citu apsaimniekotāju par atkritumu izvešanu? Situācija ir īpaši nepatīkama, jo mūsu māja maksā, it kā izvestu ap 80 sadzīves konteineru mēnesī, kaut arī faktiski no mūsu novietnes mēnesī izved maksimums 63 sadzīves atkritumu konteinerus. Vai man ir tiesības vērsties pie savas mājas apsaimniekotāja, rosinot noslēgt līgumu ar CLEAN R un rast risinājumus, kā un kur mums pašiem pārvaldīt savus sadzīves un cita veida atkritumus?

A
atbild:
Šodien
Inese Helmane
LV portāls

Atkritumu apsaimniekošanas likuma 16. panta pirmās daļas 1. punkts noteic, ka atkritumu radītājiem ir pienākums slēgt līgumu ar pašvaldības izvēlēto atkritumu apsaimniekotāju. Atkritumu sākotnējam radītājam vai valdītājam ir pienākums noslēgt atsevišķu līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju par katrā nekustamajā īpašumā radīto atkritumu apsaimniekošanu. Nekustamajā īpašumā var tikt radīts atšķirīgs atkritumu daudzums atkarībā no īpašuma izmantošanas veida (piemēram, dzīvoklis, privātmāja, zemesgabals dārzkopības kooperatīvā, garāža), tādējādi katrā nekustamajā īpašumā var būt atšķirīgs atkritumu izvešanas biežums.  

Tātad līgums par atkritumu apsaimniekošanu jāslēdz katram īpašumam, kurā tiek radīti atkritumi. Jums ir tiesības vērsties pie mājas apsaimniekotāja, rosinot noslēgt līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju. 

Ar visiem dokumentiem ieteiktu vērsties pie kvalificēta jurista vai zvērināta advokāta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 220 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas