E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33667
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai, atrodoties Tunisijā, var noslēgt laulību ar Tunisijas pilsoni

J
jautā:
22. augustā, 2024
Anna

Vai var noslēgt laulību ar Tunisijas pilsoni, atrodoties Tunisijā? 

A
atbild:
28. augustā, 2024

Latvijas Republikas pilsonis vai Latvijas nepilsonis ir tiesīgs noslēgt laulību ārpus Latvijas Republikas, ievērojot tās ārvalsts likumus, kuras teritorijā laulība noslēgta. Tomēr, lai šī laulība būtu spēkā Latvijas Republikā, jābūt ievērotiem Civillikuma 32., 35., 37. un 38. panta noteikumiem. Proti, ir aizliegta laulība pirms astoņpadsmit gadu vecuma sasniegšanas (dažos izņēmuma gadījumos laulāties ir atļauts no 16 gadiem). Aizliegta laulība radiniekiem taisnā līnijā, brāļiem ar māsām un pusbrāļiem ar pusmāsām, laulība starp adoptētāju un adoptēto. Aizliegta jauna laulība personai, kas jau atrodas laulībā. 

Ja persona ir noslēgusi laulību ārvalstī, tad viņai ir pienākums ziņas par noslēgto laulību paziņot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei vai tuvākajai Latvijas konsulārajai vai diplomātiskajai pārstāvniecībai ārvalstī. Tas ir jāizdara 30 dienu laikā pēc laulības noslēgšanas, lai šīs ziņas tiktu iekļautas Fizisko personu reģistrā. 

Saņemt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izziņu par ģimenes stāvokli, lai noslēgtu laulību ārzemēs, un arī paziņot par ārzemēs noslēgtu laulību ir iespējams vietnē latvija.lv. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas