E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33171
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba attiecību laikā jauns darba līgums netiek slēgts

J
jautā:
02. jūlijā, 2024
Elizabete

Labdien! Vai darba devējs var pagarināt darba līgumu bez mana paraksta un neiedot man jauno līgumu? Līgums bija noslēgts uz diviem mēnešiem ar konkrēti norādītu laiku, līdz kuram skaitījos darbā. 

A
atbild:
05. jūlijā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba attiecību laikā ar darbinieku tiek noslēgts tikai viens darba līgums. Mainoties nodarbinātības noteikumiem, kā tas ir arī jūsu gadījumā, jauns darba līgums netiek sagatavots. Jebkuras izmaiņas tiek noformētas kā vienošanās par grozījumiem (sākotnēji noslēgtajā) darba līgumā 

Būtiski, ka saskaņā ar Darba likuma 44. panta septīto daļu darba devējam jāinformē darbinieks, ar kuru noslēgts darba līgums uz noteiktu laiku, par brīvajām darbvietām uzņēmumā, kurās darbinieku var nodarbināt uz nenoteiktu laiku. 

Savukārt saskaņā ar 44. panta pirmās daļas 3. punktu noslēgtā darba līguma termiņu, ja nepieciešams, var pagarināt. Ja promesošais vai no darba atstādinātais darbinieks kādu apstākļu dēļ neturpina vai nevar turpināt darba tiesiskās attiecības, tad viņu aizvietojošā darbinieka darba līgums uzskatāms par noslēgtu uz nenoteiktu laiku. 

Ja, beidzoties termiņam, uz kādu bija noslēgts darba līgums, neviena no pusēm nav pieprasījusi izbeigt darba līgumu un darba tiesiskās attiecības faktiski turpinās, tad darba līgums uzskatāms par noslēgtu uz nenoteiktu laiku. 

Jūsu gadījumā, ja faktiski pēc darba līgumā noteiktā termiņa darba attiecības turpinās – jūs ierodaties darbā un pildāt nolīgtos pienākumus –, tad darba devēja pienākumos ietilpst sagatavot vienošanos par grozījumiem jūsu darba līgumā, nosakot, ka darba līgums ir noslēgts uz nenoteiktu laiku. Vienošanos paraksta abas puses.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 205 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas