E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31447
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja ir nozaudēta valsts valodas prasmes apliecība

J
jautā:
09. janvārī, 2024
Anna

Labdien! Es pazaudēju savu latviešu valodas prasmes apliecību. Kur un kā es varu to atjaunot?

A
atbild:
22. janvārī, 2024
Valsts izglītības satura centrs
Zaiga Baltruna, Valsts valodas prasmes pārbaudes nodaļas vecākā eksperte
Sarmis Mikuda
LV portāls

Ja valsts valodas prasmes apliecība ir nozaudēta, nozagta, iznīcināta vai bojāta, persona, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv, var pieprasīt izsniegt izziņu par valsts valodas prasmes rezultātu. Tāpat var aizpildīt iesniegumu un, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, nosūtīt Valsts izglītības satura centram (VISC) uz e-pasta adresi: visc@visc.gov.lv. Iesnieguma formu skat. šeit. Ja personai nav piekļuves internetam, iesniegumu var nosūtīt pa pastu, kā arī iesnieguma formu iespējams aizpildīt klātienē Vaļņu ielā 2 (1. stāvā IZM informācijas centrā).

Saņemot iesniegumu, VISC informācijas sistēmā pārbauda datus, proti, vai dokuments bija iegūts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Pamatojoties uz minēto ierakstu informācijas sistēmā, VISC sagatavo izziņu par pārbaudes rezultātu, kas parakstīta ar drošu elektronisko parakstu un apstiprināta ar laika zīmogu.

Izziņu persona var saņemt elektroniskā dokumenta formātā, izmantojot attiecīgo e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv oficiālajā elektroniskajā adresē, vai saņemt papīra formātā. Izziņu papīra formātā personai nosūta ierakstītā vēstulē pa pastu. Tas ir maksas pakalpojums. Maksa par izziņas sagatavošanu saistībā ar valsts valodas prasmes pārbaudes rezultātu un nosūtīšanu pa pastu ir 12,01 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas