E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30869
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola

Izglītības iestādes direktora vietnieku skaits

J
jautā:
03. novembrī, 2023
Aija

Kā tiek noteikts, cik direktora vietnieku ir skolās? Vai to nosaka pēc skolēnu skaita? Vai skolā ar 120 skolēniem direktora vietnieks izglītības jomā dara mazāk nekā ar 400 skolēniem?

A
atbild:
09. novembrī, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Direktora vietnieku skaits pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs ir atkarīgs no tā, cik liela ir izglītības iestādei iedalītā mērķdotācija pedagogu darba samaksai. Ministru kabineta noteikumu Nr. 376 “Kārtība, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pedagogu darba samaksai pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs un valsts augstskolu vispārējās vidējās izglītības iestādēs” 13.2. punktā noteikts, ka pašvaldības, sadalot mērķdotāciju izglītības iestādēm pedagogu darba samaksai, ne vairāk kā 15% izlieto iestādes vadītāja un viņa vietnieku darba samaksai. Kopējais mērķdotāciju apjoms pedagogu darba samaksai atbilstoši minēto noteikumu 11. punktā noteiktajam tiek aprēķināts, ievērojot mērķdotācijas apmēru uz vienu izglītojamo, reģionālo koeficientu, izglītības programmu papildu koeficientu un papildu finansējumu pamatizglītības programmu ar augstākiem plānotajiem rezultātiem īstenošanā iesaistīto pedagogu darba samaksai.

Nosakot direktora vietnieku darba slodžu skaitu, jānodrošina direktoram un viņa vietniekiem paredzētās darba samaksas minimālais apmērs, kas noteikts Ministru kabineta noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 6. pielikumā un ir atkarīgs no izglītojamo skaita.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas