E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30340
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
4
4

Pirmsskolas skolotāja amata apraksts

J
jautā:
02. septembrī, 2023
Karīna

Vai pirmsskolas izglītības iestādes vadītājs var mainīt iestādes pirmsskolas skolotāja pienākumu amata aprakstu, ja, stājoties darbā, tika parakstīts cits amata pienākumu apraksts? Kuras iestādes uzrauga, kādi pienākumi tiek iekļauti aprakstā, proti, vai tie atbilst slodzei, pirmsskolas skolotāja izglītības kvalifikācijai, vai tie nav pazemojoši PII skolotājam? Kur ir pieejami pirmsskolas skolotāja pienākumu amata apraksti? Kāpēc Rīgas PII nav vienota pirmsskolas skolotāja pienākumu amata apraksta, ja darba devējs ir pašvaldība?

A
atbild:
11. septembrī, 2023
Rīgas dome
Dace Ose, Izglītības, kultūras un sporta departamenta Personāla vadības nodaļas vadītāja
Sarmis Mikuda
LV portāls

Darbinieka un darba devēja darba tiesiskās attiecības regulē Darba likums. Likuma 4. panta izpratnē darba devējs izglītības iestādes pedagogiem ir izglītības iestādes vadītājs, nevis Rīgas valstspilsētas pašvaldība, jo darba līgumu ar darbinieku slēdz iestādes vadītājs. Tāpēc iestādes vadītāja kompetencē ir noteikt darbinieka pienākumus, darbinieka saistības izpildījuma veidu, apmēru, laiku un vietu, kā arī apstiprināt amata aprakstus un izdot darba kārtības noteikumus un citus darba tiesiskās attiecības regulējošos iekšējos normatīvos aktus.

Amata apraksts kā vispārīgs nolīgtā darba raksturojums ir būtisks darba līguma nosacījums, un grozīt darba līguma nosacījumus var tikai, darba devējam un darbiniekam savstarpēji vienojoties un ievērojot Darba likuma nosacījumus.

Ja darba līguma nosacījumi vai amata pienākumu apraksts, jūsuprāt, nav atbilstošs pirmsskolas skolotāja kvalifikācijai, jūs varat vērsties ar iesniegumu pie izglītības iestādes vadītāja, kā arī atbilstošās izglītības iestādes dibinātāja vai atbilstošās pašvaldības izglītības pārvaldes iestādes.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas