E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29943
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Slodzes samazinājums

J
jautā:
18. jūlijā, 2023
Aivars Zirnītis

Man ir īpašums Cēsu novada Zosēnu pagastā – “Lejas Magonas”. Ar TET man ir noslēgts līgums par elektrības piegādi. Līgums ir par trim fāzēm. Cik man izmaksātu pāreja no trim fāzēm uz vienu fāzi konkrētajā īpašumā?

A
atbild:
07. augustā, 2023

Kā norādīts AS “Sadales tīkls” tīmekļvietnē, ja aprēķini liecina, ka pieslēguma maksimālā atļautā slodze īpašumā netiek pilnvērtīgi izmantota un tuvākajā nākotnē nav plānots iegādāties jaunas, jaudīgas elektroierīces, iespējams, pieslēguma efektivitāti vairos slodzes samazināšana. Elektrības pieslēguma maksimālā atļautā slodze visbiežāk tiek samazināta, mainot ampēru skaitu, piemēram, no 32 A uz 20 A, bet nemainot pieslēguma fāžu skaitu. Šādos gadījumos īpašuma iekšējo elektrotīklu pārbūve parasti nav nepieciešama, pakalpojumu var saņemt ātri un vienkārši.

Slodzes samazināšana ir bezmaksas pakalpojums. Maksimālās atļautās slodzes samazinājums būs spēkā nākamajā dienā pēc pieteikuma saņemšanas. Jaunie pieslēguma tehniskie parametri būs norādīti gan elektroenerģijas tirgotāju klientu portālos, gan “Sadales tīkla” klientu portālā e-st.lv.

Svarīgi priekšdarbi

Pirms pakalpojuma pieteikšanas, konsultējieties ar sertificētu elektriķi. Rūpīgi izvērtējiet, vai īpašuma iekšējais elektrotīkls ir piemērots slodzes izmaiņām un maksimālā atļautā slodze pēc samazināšanas patiešām būs jūsu ikdienas vajadzībām atbilstoša. Ja esat dzīvokļa īpašnieks, jebkādas izmaiņas ēkas iekšējos elektrotīklos rakstiski jāsaskaņo ar apsaimniekotāju. Ja vēlaties pieteikt pakalpojumu citas personas dzīvokļa vai mājas elektrības pieslēgumam, saskaņojiet slodzes izmaiņas ar īpašnieku.

Samaziniet slodzi atbildīgi un ņemiet vērā, ka slodzes atjaunošana ir maksas pakalpojums.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas